Simac behoudt winst bij dalende omzet 2009

groei cijfers vergrootglas grafiek

Ict-dienstverlener Simac Techniek ziet zijn omzet over 2009 met 9,8 procent dalen tot ruim 132 miljoen euro. Desondanks boekt de beursgenoteerde onderneming een nettowinst van 2,56 miljoen euro. Dat is slechts een fractie lager dan in 2008. Het bedrijf profiteert van langlopende service- en beheercontracten en van de spreiding van zijn activiteiten. De dienstverlener mikt in de toekomst op meerjarige beheercontracten en op zelfontwikkelde technologie.

Simac kent vier divisies. Alleen de afdeling ICT-Applicaties, die branchespecifieke toepassingen ontwerpt en implementeert, boekt over 2009 een lichte omzetstijging. Binnen deze divisie presteerden de onderdelen Onderwijs, Triangle en Business Applications (BA) stabiel. Simac Onderwijs kwam in 2009 met een nieuw pakket voor informatievoorziening in het voorgezet onderwijs. Triangle, dat software als webdienst biedt, en BA, dat ondermeer parkeerbeheersystemen ontwikkelt, richtten hun peilen in 2009 op het buitenland.

Hinder

Bij de andere divisies, ICT-Infrastructuren, Participaties en Industriële Elektronica & Automatisering, liep de omzet over 2009 terug. Zij ondervinden hinder van de economische situatie. ICT-Infrastructuren, de grootste tak van Simac, zag zijn contractportefeuille wel toenemen. De omzet daalde er onder andere doordat de activiteiten in Tjechië en Slowakije werden opgedoekt. Dat kost de divisie 4,3 miljoen euro omzet.

Simac Techniek had eind 2009 803 medewerkers in dienst. Een jaar eerder waren dat er nog 820. Het hoofdkantoor is gevestigd in Veldhoven.

Van de beurs

Halverwege 2009 deed algemeen directeur Eric van Schagen van Simac een bod op alle uitstaande aandelen van het bedrijf. Hij wilde daarmee de notering aan de Amsterdamse beurs beëindigen. Uiteindelijk zag hij af van zijn plan. Alleen aandelen die op de beurs worden aangeboden, wil hij uit de markt nemen. Eric van Schagen is de zoon van Mac van Schagen, die Simac in 1971 oprichtte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-04T11:44:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.