Genomineerde ICT-servicesleveranciers van het jaar 2010

Dit artikel delen:
Deal

Atos Origin, Centric, Siemens IT Solutions and Services, Sogeti en Tata Consultancy Services zijn genomineerd voor een Computable Award in de categorie 'ICT-dienstverlener van het jaar'. Tot 23 september 2010 kan online worden gestemd op de genomineerden.

Welk bedrijf uiteindelijk in de prijzen valt, wordt bekendgemaakt tijdens een awardgala op donderdag 7 oktober.

Atos Origin

Hoewel Atos Origin het lastig heeft om zijn winstgevendheid op peil te houden in een krimpende ict-sector, blijft het bedrijf een van de toonaangevende spelers op de Nederlandse uitbestedingsmarkt. De ict-dienstverlener weet bestaande opdrachtgevers (KPN, Philips, DSM) te behouden, maar is tevens in staat grote nieuwe klanten binnen te halen. Mooie voorbeelden zijn het overnemen van het werkplekbeheer van Getronics bij technologieconcern, het uitvoeren van het infrastructuurbeheer bij verzekeringscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT), en het in huis nemen van de mainframe-activiteiten van Algemene Pensioen Groep (APG).

Centric

Crisis of geen crisis: automatiseerder Centric is altijd in beweging. Het bedrijf laat zich niet afschrikken door tegenwind en blijft continu zoeken naar kansen op de markt. Hoewel de overname van de business process outsourcing-tak van Ordina geen garantie op succes is, liet het bedrijf deze kans niet liggen. Een veel kleinere acquisitie, de software-activiteiten van IJZA, is ook een toonbeeld van het opportunistisch zaken doen van het bedrijf. Door dit jeugdzorgsysteem over te nemen verwacht Centric zijn positie in de zorgsector uit te bouwen. De voortdurende focus op groei moet in 2010 voor een mijlpaal zorgen: het doorbreken van de magische grens van één miljard euro omzet.

Siemens IT Solutions and Services

De it-divisie van Siemens speelt al jarenlang een rol in de middenmoot van de Nederlandse ict-dienstverlening. De laatste paar jaar laat het bedrijf zich meer zien en weet het diverse aansprekende contracten binnen te slepen, zoals bij Ziekenhuis Amstelland, Hulpverleningsregio Haaglanden, Brandweer Midden- en West Brabant, het Rijk, Nuon en - in Benelux-verband - Eurocontrol. Een onderscheidend voordeel op de markt is dat Siemens IT Solutions and Services kan profiteren van de technologie-expertise van andere divisies van het Siemens-concern.

Sogeti

Daar waar andere grote ict-dienstverleners moesten snijden bleef het rond Sogeti de afgelopen tijd rustig. In een moeilijke markt wist het bedrijf gedwongen ontslagen te vermijden. De dochteronderneming van het Capgemini-concern hield oog voor zijn menselijk kapitaal: de eigen medewerkers. Sogeti investeert veel in opleidingen en heeft een eigen Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (ViNT) om te onderzoeken hoe nieuwe ict-ontwikkelingen bestaande bedrijfsprocessen kunnen ondersteunen. Het bedrijf moet dit soort dingen ook doen, want het pretendeert ict-vakmanschap om te zetten in resultaatverplichtingen bij klanten.

Tata Consultancy Services

Van de Indiase offshorefirma's die in Nederland actief zijn, is Tata Consultancy Services (TCS) de meest in het oog springende. Het hoofdkantoor van TCS Benelux staat in Amsterdam. Nederland vormt voor het bedrijf de springplank naar de rest van Europa. De ict-dienstverlener bedient een aantal grote concerns, waaronder ABN Amro. Hier is chipfabrikant NXP bijgekomen; TCS opende naar aanleiding van dit contract een 'Delivery Center' in Eindhoven. Het geeft aan dat TCS een blijvende kracht is geworden op de Nederlandse ict-dienstenmarkt.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-21T12:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.