IRex Technologies verkeert in surseance

Dit artikel delen:

IRex Technologies, producent van de e-reader Iliad, verkeert in surseance. De spin-off van de Philips-tak stak de afgelopen jaren veel geld in de ontwikkeling van apparatuur om digitaal kranten en boeken te lezen. Tegenvallende inkomsten in de Verenigde Staten hebben voor een geldtekort gezorgd. Bewindvoerder Kemps laat weten dat de verkoopactiviteiten gewoon doorgaan. Hij verwacht eind volgende week te kunnen melden of er extra kapitaal dan wel een koper gevonden is voor het bedrijf.

Bewindvoerder Martijn Kemps van advocatenkantoor Stassen & Kemps bevestigt het verhaal in Het Financieele Dagblad dat iRex in financiële problemen is geraakt doordat vorig jaar een grote deal met Barnes & Noble niet goed uitpakte. IRex moest langer dan gepland wachten op de goedkeuring van de Amerikaanse overheid om de elektronische apparatuur daar op de markt te mogen brengen. Daardoor lagen de apparaten niet voor Kerst in de winkels en vielen verwachte inkomsten weg.

Kemps gaat nu proberen de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Hij zoekt naar extra kapitaal. Ook voert hij gesprekken met partijen die interesse hebben IRex over te nemen. De bewindvoerder verwacht eind volgende week uitsluitsel te kunnen geven over de toekomst van het Eindhovense bedrijf (28 mensen). Hij benadrukt dat de verkoop van e-readers voor de consumenten- én de zakelijke markt gewoon doorgaat.

IRex Technologies is een spin-off van Philips. In 2006 kwam het op eigen benen te staan en staken de investeerders ABN AMRO, Main Capital en de oprichters bijna vijf miljoen euro in de incubator.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-10T11:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.