Ordina verkoopt dienstverleningstak Integer

Ordina verkoopt zijn bedrijfonderdeel Integer. Dat maakt de dienstverlener bekend bij het presenteren van de halfjaarcijfers. De bedrijfstak gaat als zelfstandig ict-dienstverlener verder en de huidige directie blijft aan. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt, wel is bekend dat het huidige management samen met een aantal investeerders het benodigde bedrag op tafel heeft gelegd.

Bij de Integer Groep werken ongeveer 185 medewerkers. Over 2009 realiseerde de Integer Groep een omzet van 28,5 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2010 bedroeg de omzet 11,5 miljoen euro.

Klantportfolio

Na de verzelfstandiging blijft Integer zich als ict-dienstverlener richten op detachering van specialisten voor het uitvoeren van projecten op uitvoerend en managementniveau. De Integer Groep bestaat uit de vennootschappen Integer Noord Nederland, Integer Zuid Nederland en Integer TWO. Integer voerde onder meer opdrachten uit voor klanten als Nike, Forbo, Bose, Eneco, Heineken, Telegraaf Media Groep en Unilever.

De overname van Integer werd bekend gemaakt tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers van Ordina. De verkoop heeft een beperkt positief effect op de nettoschuld van Ordina en wordt naar verwachting binnen enkele weken definitief afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eerst moesten er aandelen uitgegeven worden om de rente te betalen, en nu wordt dus Integer verkocht om de schuldenlast omlaag te brengen. Een duidelijk teken dat het niet goed gaat bij deze toko. En de heer Kasteel, die blijft gewoon zitten. Het wordt tijd dat hij opstapt. Of misschien wil hij als een kapitein (of Admiraal ;-) met het schip ten onder gaan.

De collega's van Integer gefeliciteerd, het zal een voor jullie een mooie dag zijn.

Een felicitatie voor de collega's van Integer, eindelijk onder het juk van het slechte Ordina management vandaan.
De wervingscampagne gaat bij Ordina gewoon door, naast reguliere vacatures nu ook dringend gezocht een capabele CEO en managementteam

Schokkend om te zien dat de omzet in 2 jaar tijd met bijna 40% is gedaald.
Van 360 miljoen naar nu 227 miljoen over het eerste halfjaar. Dat kan niet alleen te wijten zijn aan de slechtere markt. Met de verkoop van Integer zal de omzet alleen nog maar verder gaan dalen.

Meten en zeuren op een dieptepunt is altijd makkelijk.
Net als het meten van de banken enz. op het dieptepunt kun je ook zeggen dat ze naar de knoppen gaan maar zie alles is er nog en €2,60 voor Ordina is ook een dieptepunt dus onder deze koers verkopen is ook niet slim.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-24T10:10:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.