Ordina lijdt 7 miljoen verlies in 2010

Crisis

Ict-dienstverlener Ordina boekt over het jaar 2010 ongeveer 7 miljoen euro verlies. In 2009 boekte het bedrijf nog een kleine winst van 0,2 miljoen euro. Om het miljoenenverlies te repareren geeft het bedrijf uit Nieuwegein nieuwe aandelen uit. Verder meldt de dienstverlener dat het aantal opdrachten bij de overheid terugloopt. Volgens de dienstverlener trekken de opdrachten bij financiële instellingen aan.

Dat blijkt uit voorlopige jaarcijfers en een toelichting op die resultaten die Ordina 21 februari 2011 voorbeurs bekendmaakte.

Het bedrijf stelt dat de marktomstandigheden in de tweede jaarhelft van 2010 verbeterden. In het eerste halfjaar van 2010 leed het bedrijf nog 9 miljoen verlies door de teruggelopen vraag naar ict-diensten bij overheden, zorginstellingen en financiële instellingen. Maar volgens het bedrijf trekt die vraag met name bij financiële instellingen weer aan.

Het bedrijf geeft ruim 330.000 nieuwe aandelen uit. Bijna 70.000 van die aandelen zouden bedoeld zijn om de overname van het Belgische E-Chain af te ronden. De overige aandelen moeten de financiële positie van de dienstverlener verbeteren.

Omzet

In de voorlopige cijfers wordt de totaalomzet niet genoemd. De cijfers zijn nog niet door een accountant gecontroleerd. De dienstverlener meldt dat dat de verwachte terugkerende omzet over 2010 ongeveer 436 miljoen euro is. In 2009 was dat 513 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het zorgwekkende lijkt mij dat Ordina hiermee weer een stukje verder in de (hout)greep van de banken is gekomen. Dit doordat de banken dit keer niet meer hebben willen lenen, maar aandelen hebben 'gekocht'.

Dat de omzet inmiddes bijna 40% is afgenomen sinds de toptijd is raar, aangezien concurrenten inmiddels alweer flink aan het bijtrekken zijn.

Naar mijn idee wordt het teruglopen van de omzet niet alléén maar veroorzaakt door het teruglopen van de opdrachten, maar ook door het (aanzienlijk) teruglopen van het personeelsbestand. Immers afgelopen twee jaar hebben een hoop medewerkers het bedrijf vrijwillig of verplicht(moeten)verlaten. Daar krijgt Ordina nu de rekening van terug.

Is dit inclusief de verkoop van Ormit voor 11.7M EUR? De halfjaarcijfers waren 9M EUR verlies in augustus.
Dan klopt het redelijk. Ook in 2e halfjaar 9M EUR verlies.

Wat is straks nog 1 aandeel waard? Minder vraag naar detachering bij de Overheid en Financiele Instellingen. Waar gaat Ordina straks zijn mensen detacheren?. UWV:-(?

Een verdere verwatering van de waarde van de aandelen met een krimpende markt voor de grote detacheerders is nu het gevolg. Is dit een manier om Ordina in de etalage te zetten?

Tja dat krijg je ervan eerst je IT naar india verhuizen, en vervolgens blijft er van het nederlandse bedrijf niet veel meer over dan een lege doos, een geraamte van wat het ooit was.

Uiteindelijk ook niet goed voor de aandeelhouders.
Ik vraag mij af hoelang speculanten nog zo kortzichtig door mogen gaan, met het uithollen van europese bedrijven, dit schaad onze economie behoorlijk.

Oeps, ik ga net een SAP HCM herimplementatie met ze doen.

@Nico: welk deel van Ordina is naar India verplaatst...? Ik werk er al zeven jaar, maar daarvan is mij niets bekend. Wel hebben we tbv de Rabobank een deal met Cognizant, maar dat is extra werk (nieuw contract, geen verhuizing van bestaand werk door NL'ers).

Net op tijd Ordina verlaten?

Jammer dat deze (eens zo) mooie club straks niet meer zal bestaan. Ordina zal binnenkort vast overgenomen worden door een grotere speler. Op zich wel een passend einde voor Ordina, bedrijven overnemen was hun strategie. De laatste stap is zélf overgenomen worden?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-21T11:58:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.