Computable Awards 2011

Jury beoordeelt CIO's

Dit artikel delen:

De cio's van Accare, Ahold, DSM, FrieslandCampina en Kadaster zijn genomineerd voor de Computable Award voor CIO van het Jaar 2011. In dit artikel staan de rapportages waarmee de jury de nominaties heeft onderbouwd. De winnaar van de ict-prijs wordt bepaald aan de hand van het aantal stemmen van lezers en de ranking van de vakjury. Computable-lezers kunnen vanaf maandag 23 mei tot vrijdag 16 september 2011 hun stem uitbrengen.

Computable reikt op woensdag 5 oktober 2011 voor het zesde jaar op rij de Computable Awards uit. De prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Per categorie zijn vijf bedrijven, projecten of personen genomineerd door een vijfkoppige jury. In de categorie CIO van het Jaar 2011 zijn dat:

Hans Boonstra (Accare)

Accare, een instelling voor de kinder- en jeugdpsychiatrie in Nederland, besteedt het beheer van zijn werkplekken en de it-infrastructuur uit aan Atos Origin. Het betreft zo'n duizend werkplekken op meer dan dertig locaties van Accare in Noord-Nederland. Door de uitbesteding denkt de jeugdzorginstelling een efficiëntere infrastructuur te kunnen realiseren.

De dienstverlener realiseert een werkplekomgeving - inclusief de achterliggende infrastructuur - op basis van zijn concept Atos in a Box, een standaardbeheeroplossing, aangeboden vanuit de rekencentra van Atos Origin.

De jury is van mening dat cio Hans Boonstra een voortrekkersfunctie vervult door het ict-beheer uit te besteden, wat in de zorg sector vooruitstrevend genoemd kan worden. Door de uitbesteding kan Accare zich meer richten op de ict-strategie en functionaliteit van systemen, bijvoorbeeld e-health-toepassingen. Naast kostenbesparing wat de jury betreft een mooi voorbeeld van offensieve toekomstgerichte uitbesteding.

Fred Bons

Jurylid Fred Bons, deliverydirecteur bij Ordina

Hans Willemse (Ahold)

Hans Willemse heeft als cio van Ahold de transitie naar Google Apps Premier Edition ingezet. Ahold is daarmee één van de eerste grote Nederlandse multinationals die deze stap heeft aangedurfd. De 55.000 Ahold-medewerkers worden gemigreerd van Lotus Notes naar de Google-producten en de Lotus Notes-applicaties worden met behulp van een consortium aan dienstverleners omgezet en herschreven.

De jury vindt dat Hans Willemse hiermee een uitdagende stap heeft aangedurfd als first mover van de Nederlandse multinationals en vindt dit een nominatie waard.

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris, manager global technology Heineken

Aloys Kregting (DSM)

DSM is reeds langere tijd gericht bezig met het realiseren van een stabiele, efficiënte en flexibele informatievoorziening. De basis hiervan wordt gevormd door een bedrijfsbrede en wereldwijde SAP-implementatie en een infrastructuur gebaseerd op technologie van utility based computing. Hiermee kan DSM zijn dienstverlening steeds afstemmen op zijn behoefte en is er nooit sprake van overcapaciteit.

Als cio geeft Aloys Kregting sinds 2008 leiding aan deze ontwikkeling, waarbij volgens de jury vooral zijn toekomstgerichtheid in het oog springt.

Nuria Simo (Royal FrieslandCampina)

FrieslandCampina heeft een ict-veranderingsstrategie geformuleerd met veel aandacht voor portfolio- en projectmanagement en enterprise architectuur . 'Een optimistische houding kan het verschil maken voor zowel je interne klanten, als voor de mensen in je team',  zegt cio Nuria Simo.

De organisatie richt zich goed op de interne klant en treedt op in het belang van de businesspartner. In haar rol als cio heeft zij duidelijk gekozen voor verandermanagement in een breder perspectief en niet voor technologie alleen.

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk, managing partner bij Passionned

Stella Kuin (Kadaster)

De overheid leert niet van haar fouten en heeft geen visie op de inzet van ict? Dat kan van het Kadaster in elk geval niet worden gezegd. De komende jaren heeft het bedrijf een duidelijke focus op de kerntaken en daar horen kantoorautomatisering, werkplekbeheer en rekencentrumdiensten niet bij: deze worden uitbesteed. De continuïteit van de dienstverlening en het vergroten van de innovatieve slagkracht staan bij de organisatie voorop. En daarbij wil Kadaster gebruik maken van de kennis van de markt.

In 2010 al uitgeroepen tot beste vrouwelijke manager in de ict door Women in IT, laat Stella Kuin met dit beleid zien dat ook overheidsinstanties een duidelijk beleid kunnen formuleren en - belangrijker - kunnen realiseren.

Stem!

Breng nu je stem uit op de genomineerden voor een Computable Award.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-23T09:54:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.