Computable Awards 2011

Jury beoordeelt ICT-dienstverleners

Dit artikel delen:
Deal

Ctac, Fujitsu, IS Enterprise, Sogeti en VX Company zijn genomineerd voor de Computable Award voor ICT-dienstverlener van het jaar. In dit artikel staan de rapportages waarmee de jury de nominaties heeft onderbouwd. De winnaar van de ict-prijs wordt bepaald aan de hand van het aantal stemmen van lezers en de ranking van de vakjury. Computable-lezers kunnen vanaf maandag 23 mei tot vrijdag 16 september 2011 hun stem uitbrengen.

Computable reikt op woensdag 5 oktober 2011 voor het zesde jaar op rij de Computable Awards uit. De prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Per categorie zijn vijf bedrijven, projecten of personen genomineerd door een vijfkoppige jury. In de categorie ICT-dienstverlener van het Jaar zijn dat:

Ctac

Na een rumoerige start van 2010 en een stevige dip neemt het herstel bij Ctac steeds vastere vormen aan. Met een mix aan activiteiten van ontwikkeling, hosting, beheer en consultancy biedt Ctac een totaalpakket aan erp-gerichte diensten voor zijn opdrachtgevers.

Daarnaast wil het bedrijf, dat nu veelal op project- en beheerbasis werkt, zijn aanbod uitbreiden met een detacheringstak die de naam Persity Resourcing draagt. Deze joint venture met Persity Recruitment wil zowel Ctac-medewerkers als zzp'ers inzetten bij klanten. In toekomst wil het ook eigen medewerkers in dienst nemen. Daarbij gaat het om consultants die kiezen voor een ondernemend model, waarbij de beloning van de consultants is gekoppeld aan hun omzetgenererende vermogen. De jury roemt de pragmatische en resultaatgerichte bedrijfscultuur, die kenmerkend is voor Ctac, en beloont deze met een nominatie.

Fujitsu

Fujitsu is een wereldwijde leverancier van op it-gebaseerde bedrijfsoplossingen. In de wereld van outsourcing is het niet ongebruikelijk om bij elke nieuwe aanbesteding een nieuwe leverancier te kiezen. Dat kan ingegeven worden door de veranderingen die de klantorganisatie doormaakt. De kunst voor de leverancier zou moeten zijn om die groei samen met de klant mee te maken, te beleven en te verwerken in de dienstverlening. Als dat succesvol is, ligt een samenwerking over meerdere generaties outsourcing heen in het verschiet. Fujitsu bewijst samen met KLM al meer dan tien jaar dat deze vorm van samenwerking en groei mogelijk is.

Fujitsu en KLM hebben in de loop der jaren hun uitbestedingsrelatie zien veranderen wat betreft omvang en doelstellingen. Het succes zit steeds in het opnieuw aangaan van de discussie met elkaar over wat er nu echt nodig is. Volgens de jury toont Fujitsu lef door die discussie, die ook over de eigen dienstverlening gaat, steeds aan te gaan en zich flexibel en kwetsbaar op te stellen. Dat betaalt zich uit in een jarenlange samenwerking en verdient een nominatie.

Bernard Vuijk

Jurylid Bernard Vuijk, managing partner bij Passionned

IS Enterprise

Live-streaming Radio 538 is vanaf 1995 via de ether te beluisteren en met de opkomst van het internet kwam er al snel een website met live-streams bij. Webradio groeide snel in populariteit. Naast Radio 538 streamt IS Enterprise ook alle digitale kanalen van Radio 538 zoals Radio10 Gold, 538 Juize en 538 Dance Department. De grote aantallen gebruikers vragen om een grote bandbreedte, betrouwbare servers en een hoge kwaliteit van dienstverlening.

Al sinds 2005 werkt Radio 538 daarom samen met IS Enterprise. In eerste instantie voor het leveren van de benodigde bandbreedte, streaming-oplossingen en hosting van de verschillende websites van de radiozender. Daarna is het aantal diensten dat IS Enterprise aan Radio 538 levert gestaag toegenomen. IS Enterprise is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het actief monitoren van het netwerk. Het kan iedere hapering waarnemen en direct actie ondernemen, bijvoorbeeld serveropschaling bij piekmomenten op de website. De jury is van mening dat IS Enterprise aantoont dat de combinatie van moderne technologische toepassingen, innovatievermogen, klantgerichtheid, flexibiliteit en kwaliteit van dienstverlening prima met elkaar te combineren zijn.

Fred Bons

Jurylid Fred Bons, deliverydirecteur bij Ordina

Sogeti

Sogeti was de winnaar in deze categorie in 2010 en dingt ook dit jaar mee naar de prijs voor beste dienstverlener. Als onderdeel van de nominatie heeft Sogeti onder meer het succesvolle project bij Solve-it ingediend. Dit project betreft de volledige migratie en vernieuwing (functioneel en technisch) van de backoffice van Solveon Incasso. Een project met een waarde van 2,4 miljoen euro, waarbij 80 procent van de projectrealisatie in India plaatsvond. Het project is op tijd en binnen budget opgeleverd zonder dat de dagelijkse gang van zaken bij Solve-it werd verstoord. De klanttevredenheid kreeg als rapportcijfer een 9. Daarnaast zijn er positieve referenties over de testen en de kwaliteitszorg rond de dienstverlening.

De jury is onder de indruk van een dergelijk hoog rapportcijfer van de klant voor een complexe migratie met een hoog offshore gehalte. Zij is van mening dat Sogeti niet mag ontbreken in deze categorie.

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris, manager global technology Heineken

VX Company

VX Company heeft voor SDB-groep (salaris- en personeelsinformatiesystemen) een webbased .NET maatwerkapplicatie ontworpen en ontwikkeld met toepassing van Microsoft Silverlight. Deze applicatie werd gebouwd om de bestaande roosterpakketten in de zorg te vernieuwen.

De SBD-groep is naar eigen zeggen ‘uiterst tevreden, maar het was vooral de dienstverlening van VX Company die ons positief heeft verrast'. Dat startte volgens het bedrijf al in de offertefase. Terwijl andere dienstverleners zich concentreerden op de technische oplossing en de prijs, richtte VX Company zich op de functionele inhoud, het doorgronden van de klantvraag en het achterhalen van de echte wensen. De jury vindt dat de professionaliteit, inhoudelijke kennis en klantvriendelijkheid die VX Company in dit project tentoonspreidde een nominatie afdwingt.

Stem!

Breng nu je stem uit op de genomineerden voor een Computable Award.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-23T10:12:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.