'Veel overlap tussen IBM en Sun'

Dit artikel delen:

Zakelijke partners van IBM en Sun Microsystems verbazen zich niet over het gerucht dat IBM zijn branchegenoot wil overnemen. Wel zien ze veel overlap tussen de twee bedrijven. Ondertussen is het onrustig in de Benelux-kantoren van Sun.

Business partners zijn niet verbaasd dat Sun misschien wordt overgenomen door IBM. Mocht dat gebeuren, dan is er sprake van veel overlap. Dat zeggen business partners die zaken doen met IBM en Sun tegen de redactie van Computable en CRN.

Volgens business partners staat Sun al een tijd te koop. Eerst zouden er gesprekken zijn geweest tussen Sun en netwerkleverancier Cisco, maar die werden gestopt. Cisco zou interesse hebben in de (blade) servers en storage van Sun. .

Mooi bedrijf

Patrick Louwe, directeur van SIT uit Leiden, is niet verbaasd als Sun inderdaad wordt overgenomen door IBM. "IBM concurreert stevig tegen Sun met zijn besturingsplatform AIX tegen Sun Solaris in data centers van grote bedrijven. Met de overname van Sun wordt IBM sterker in datacenters."

Peter Pijpelink van storage-specialist PLCS vindt: "Sun is een mooi bedrijf met goede producten, zoals in storage. Maar het bedrijf is na de overname van StorageTek niet vernieuwend geweest. IBM heeft inmiddels een inhaalslag gemaakt, bijvoorbeeld op het gebied van tape. Binnenkort komt IBM met een heel slimme tapeoplossing die weinig ruimte in beslag neemt. Ik denk dat er verder veel overlap is als IBM Sun overneemt, zo'n 50 procent. IBM zal dan veel moeten afstoten."

Kern van waarheid

Bij Sun Nederland heerst sinds eind 2008 een mediastilte. Er worden bijvoorbeeld geen persberichten gestuurd. Tevens kondigde het bedrijf in eind 2008 een reorganisatie aan.

Inmiddels worden de geruchten in de kantoren van Sun in de Benelux volop besproken, zo melden business partners. Er is officieel nog niks door Sun naar de medewerkers gecommuniceerd, maar volgens goed ingelichte bronnen binnen het bedrijf bevatten de geruchten over een mogelijke overname, die aan het licht zijn gebracht door de Wall Street Journal, ‘een kern van waarheid'.

De woordvoerder van Sun in Nederland doet geen uitspraken over een mogelijke overname van Sun door IBM: "We houden vast onze party line. Die houdt in dat we ons als beursgenoteerd bedrijf onthouden van ieder commentaar op geruchten." IBM Nederland was nog niet in staat te reageren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat betreft service kosten zijn de twee wel aan elkaar gewaagd, je betaald bij beide de hoofdprijs. De storage van SUN = OEM de backup software is OEM volgens mij produceren ze zelf alleen de servers+ OS en deze zijn ook niet echt meer innovatief te noemen.

IBM koopt gewoon marktaandeel, weg met de competitie!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-18T12:32:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.