Bull regelt ICT-infrastructuur Dirk van den Broek

Dit artikel delen:

Het shared service center DetailResult Services heeft ict-dienstverlener Bull geselecteerd voor het beheer van de ict-infrastructuur. Het center ondersteunt de winkelorganisaties van DekaMarkt en de samenwerkende Dirk van den Broek-filialen op het gebied van ict, administratie en personeelszaken. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar. Het shared service center besteedde al eerder zijn ict-infrastructuur uit aan een niet nader genoemde dienstverlener.

Bull wordt verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de ict-omgeving. Die beschikbaarheid is erg belangrijk, zegt accountmanager Vincent Kockx. 'Het distributiecentrum draait volledig op de beschikbaarheid van de ict-infrastructuur. Prijsinformatie moet onmiddellijk beschikbaar zijn en ook winkels moeten bestellingen snel kunnen doorgeven. Een nieuw distributiecentrum moet er, met nieuwe ict-infrastructuur, binnen zes maanden kunnen staan', zegt hij.

Daarnaast gaat de dienstverlener ook de hardware leveren aan het shared service center. Er zijn inmiddels enkele Unix-systemen en een nieuwe opslag- en back-upoplossing geleverd. Deze systemen worden ondergebracht in twee datacenters, die het dienstencentrum al heeft ingericht. Door de dubbele uitvoering is load balancing mogelijk en vindt clustering plaats, vertelt de leverancier. Dit betekent dat in geval van een calamiteit automatisch wordt overgeschakeld naar een nieuw systeem.

Steeds meer werkzaamheden

De dienstverlener neemt gedurende het contract steeds meer werkzaamheden op zich. 'Het jaar 2009 is in feite een transitieperiode', zegt manager service delivery Edward Scherbinkski van Bull. De werkzaamheden worden daarna uitgebreid en daarna worden nieuwe projecten opgestart. 'Binnen de looptijd van het contract zullen bij iedere upgrade van de omgeving en vernieuwing van applicaties meer verantwoordelijkheden bij Bull komen te liggen', zegt Scherbinkski.

De bedoeling is dat DetailResult uit een pool van specialisten kan putten, vertelt Cockx. 'We hebben afspraken gemaakt over de reactietijden. De specialisten leveren we heel snel zodat projecten snel doorgang kunnen vinden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-01T10:46:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.