Energiebesparende LCD-monitor van Philips

Dit artikel delen:

MMD, de onderneming achter Philips lcd-monitoren, introduceert de nieuwe Philips Brilliance 225P1ES-monitor met PowerSensor. Deze ergonomische monitor levert tot 70 procent energiebesparing op.

Zodra gebruikers van een Philips Brilliance-monitor met PowerSensor achter hun computer vandaan gaan, dimt het scherm automatisch. Dit vermindert het stroomverbruik tot wel 70 procent. Wanneer de gebruiker terugkeert, schakelt de monitor onmiddellijk weer naar de normale stand. Dit systeem verschaft bedrijven een manier om zonder extra inspanning de energierekening te verlagen. Aangezien monitoren ruwweg de helft van het stroomverbruik van een computer voor hun rekening nemen, is het energiebesparende potentieel aanzienlijk.

Ergonomie speelt een belangrijke rol bij het ontwerp van deze Philips Brilliance-monitor. Het scherm biedt 130 milimeter hoogteaanpassing en kan kantelen en draaien om gebruikers maximaal comfort en efficiency te bieden. Het scherm kan zelfs naar keuze in landschap- of portretstand worden gebruikt.

Thomas Schade, VP Europe MMD zegt: 'Philips heeft energiebezuiniging hoog in het vaandel staan. Het bedrijf heeft een breed aanbod van groene producten en inspireert mensen tot simpele aanpassingen die tot verregaande resultaten kunnen leiden. Deze ambitie is tevens terug te vinden in een product zoals de PowerSensor. Deze techniek maakt de 225P1ES-monitor, in combinatie met het ergonomische ontwerp, ideaal voor professionals die werkzaam zijn op monitorintensieve terreinen zoals grafisch ontwerpers, architecten of uitgevers. Niet alleen helpen deze monitoren hen zonder inspanning energie te besparen, ze voorkomen ook stijve nekken en vermoeide ogen op het werk.'

Philips heeft een leuke, interactieve website ontwikkeld waaropj de PowerSensor duidelijk wordt uitgelegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-23T14:35:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.