Handel in aandelen NXP start op Nasdaq

Geschatte opbrengst beursgang lager dan aanvankelijk verwacht

Dit artikel delen:

Chipproducent NXP betreedt de beurs. Op de technologiebeurs Nasdaq in New York worden 34 miljoen aandelen aangeboden tegen een prijs van 14 dollar per stuk. De opbrengst van de beursgang zal daarmee zo'n 476 miljoen dollar bedragen. Dat is fors lager dan het bedrag van ruim 1 miljard dollar dat de chipproducent volgens betrokkenen zou willen ophalen met de beursgang. NXP hoopt door de beursgang geld op te halen om schulden te verminderen.

De chipfabrikant gaat gebukt onder een totale schuld van bijna 5,3 miljard dollar. Die schuld is deels een overblijfsel van de lening die NXP in 2006 aanging om te verzelfstandigen van Philips. Dat elektronicabedrijf heeft nog steeds nagenoeg 20 procent van NXP in handen. De overige 80 procent zijn in handen van zes durfkapitalisten, waarvan Apax en AlpInvest de bekendste zijn. Zoals gebruikelijk bij dergelijke investeringsconstructies, komen de kosten voor de deelneming van de durfbeleggers ten laste van het bedrijf

Sinds april 2010 bereidde de chipproducent zich voor op de beursgang.

Werven van medewerkers

Eind 2008 sneed het bedrijf fors in het personeelsbestand doordat de vraag naar chips terugviel. Nu de vraag naar chips aantrekt zou het bedrijf weer medewerkers werven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-06T09:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.