door Witold Kepinski & Rik Sanders

PQR ziet dalende omzet, winst én herstel

Dit artikel delen:
Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

PQR zag in het afgelopen boekjaar zowel de omzet als de winst dalen. Dat is sinds jaren niet meer voorgekomen. De uiteindelijke cijfers van het huidige gebroken boekjaar, dat eindigde op 30 september 2010, moeten nog wel worden bekendgemaakt. Volgens de automatiseerder in De Meern zijn de orders sinds het tweede kwartaal van dit jaar weer aan het loskomen. Bij klanten komt weer geld vrij voor nieuwe infrastructuurprojecten.

PQR (115 medewerkers) stelt dat de omzet in het huidige boekjaar 2009/2010, daalt ten opzichte van het vorige boekjaar dat eindigde met een omzet van 85 miljoen euro. Directeur Ronald Schaap tekent daarbij aan dat het om een lichte daling gaat. Ook de winst is gezakt, voor het tweede achtereenvolgende jaar, en zal lager uitvallen dan de 4,2 miljoen euro uit het boekjaar 2008/2009. Schaap wil nog geen exacte cijfers bekendmaken, omdat het jaarverslag nog in de maak is.

Vertrouwen

PQR helpt klanten met desktopvirtualisatie en de herbouw en verbouw van ict-omgevingen. Op de overheidsmarkt, waar de infrastructuurdienstverlener ruim vijftig procent van zijn omzet vandaan haalt, merkt Schaap dat daar vanwege de economische crisis veel meer ict-partijen aanwezig zijn, op zoek naar orders. Die scherpe concurrentie heeft geleid tot prijsdruk en lagere tarieven. Daarnaast wijst de directeur als oorzaak voor de terugval op het lage handelsvolume in de markt. 'Vooral in het eerste kwartaal zakte de omzet weg. Maar sinds het tweede kwartaal van dit jaar zie ik de orders weer loskomen. Ik heb dan ook een redelijk vertrouwen in de markt, maar of er definitief sprake is van economisch herstel durf ik nog niet te stellen.'

Investeringen

Schaap merkt dat zowel bij klanten uit de overheid als uit het bedrijfsleven geld vrij komt voor nieuwe infrastructuurprojecten. 'Zij willen de kwaliteit van hun dienstverlening waarborgen en kostenbesparingen realiseren. Dat kan niet met een verouderde infrastructuur. Ook het willen invoeren van het 'nieuwe werken' vraagt om investeringen in de infrastructuur.'

Lees ook: PQR wil geen gekke dingen doen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-06T17:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.