Pc-verkoop tweede kwartaal valt tegen

HP verwacht zwaar derde kwartaal 2011

Dit artikel delen:

Leo Apotheker, ceo van HP, verwacht een moeilijk derde kwartaal van 2011. Dit schrijft hij in een interne e-mail aan zijn managers. Deze e-mail is uitgelekt. In de e-mail, die dateert van 4 mei 2011, schrijft Apotheker dat ‘HP op elke cent moet letten en zo min mogelijk nieuwe mensen moet aannemen’.

In de memo staat dat HP mogelijk werknemers gaat ontslaan, omdat de business van HP onder druk staat, aldus Apotheker. Hij verwacht dat het derde kwartaal moeilijk wordt en dat alle zeilen moeten worden bijgezet om omzet en winst te maken. ‘Er is geen ruimte voor dure uitgaven of omzet zonder winst', zo schrijft Apother aan zijn managers.

Tweede kwartaal 2011

Het uitlekken van de e-mail van Apotheker komt tegelijkertijd met het bekend maken van de tweede kwartaalcijfers van HP. Er werd een omzet geboekt van 31,6 miljard dollar. Dat is 3 procent meer dan een jaar eerder. De winst bedroeg 2,3 miljard dollar. Dat is 5 procent meer dan een jaar eerder. HP heeft echter in het tweede kwartaal aanzienlijk minder consumenten-pc's verkocht: 23 procent minder dan in dezelfde periode van 2010. In totaal wist HP 1 procent meer pc's (desktops en notebooks) te verkopen, vooral in de zakelijke markt. HP wist verder 5 procent meer printers en 15 procent meer servers en dataopslagsystemen te verkopen. Tot slot wist HP 2 procent meer omzet uit diensten te halen.

Derde kwartaal 2011 en jaarcijfers

Voor het derde kwartaal verwacht HP een omzet van ongeveer 31,1 tot 31,3 miljard dollar te halen. Voor het hele fiscale jaar 2011 wordt een omzet verwacht die tussen de 129 en 130 miljard dollar ligt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De winst bedroeg 2,3 miljard dollar".
Misschien was de verwachting van HP anders maar winst=winst. En zolang er geen dik verlies gedraaid wordt is er niets aan de hand.
HP is altijd uiterst conservatief als het om cijfers gaat. Zodra er ook maar ietsje minder winst is raken ze in paniek. Dat is nooit anders geweest, tien of vijftien jaar geleden was dat ook al zo.
Ook met het aantreden van een nieuwe CEO verandert daar niets aan.

Ik wens mijn ex-collega's opnieuw veel succes!

Ja dit lijkt me het 'ideale tijdstip' om weer wat mensen te lozen. Ik zet in op HP ES (het vroegere EDS). :(

Kom, kom we lozen gewoon wat mensen die verstand van zaken hebben en dan komt alles goed :-). Rustig aan mensen.

Nou, net zoals de afgelopen jaren zal de enige winstgevende tak (ES oftwel EDS) wel weer de verliezende partij zijn ipv de tak waar het al jaren verliesgevend is
Inzetten op hoeveel nu weer, gok op 10 a 12000 man in emea
Amerika blijft altijd buiten schot..

Vanuit klantperfectief zijn wij als afnemende klant ontevreden over HP (dienstverlening). Dit is vooral te merken in verschillende divisies. Onze strategie is dat de dienstverlening en kwaliteit daarvan heel erg goed moet zijn (ook de belofte naar onze eindgebruikers). Wij hebben dan ook besloten om het zaken doen met HP te stoppen. Uiteraard blijft de valkuil dat je de hardware tegen super kortingen kan kopen, maar als het zijn functie mist dan heeft dat weinig zin. De strategie van HP heeft 1 doel; kosten drukken over het hele bedrijf. Succesvolle divisie gaan hier onder uit, omdat de beste mensen vertrekken naar de concurrent. Al het jong getalenteerde personeel is ook gedeeltelijk vertrokken. Wat hou je dan over? Ongemotiveerd personeel tussen 40 – 60 jaar die hun tijd willen uitzitten tot hun pension. HP personeel zitten altijd te zeuren en te klagen dat ze het slecht hebben en dan is het logisch dat de ambitie, enthousiasme en motivatie tot een diepte punt daalt. Conclusie is dat HP een verkeerd management heeft en dat ze juist moeten investeren in jong en getalenteerd personeel. Ik verwacht binnenkort een nieuwe managent, het aandeel staat op 36 euro.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-18T09:52:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.