Ricoh schrapt 10.000 banen in printerdivisie

Dit artikel delen:
Ontslag

Het Japanse Ricoh schrap in de printerdivisie zo'n 10 procent van het personeelsbestand. Van de 109.000 werknemers die Ricoh in dienst heeft, moeten er tienduizend op zoek naar een nieuwe baan. Onbekend is of er banen in Nederland verdwijnen.

De herstructurering is volgens Ricoh hard nodig om de rentabiliteit van de firma te verbeteren, zo meldt het Belgische ict-vakblad Datanews. Ook is de reorganisatie nodig om beter te kunnen concurreren met spelers als Canon en Xerox. Ricoh merkte onder meer dat de eigen fabrieken minder efficiënt draaien dan die van de concurrentie. Ricoh gaf niet aan waar de banen zullen sneuvelen. Ongeveer veertigduizend werknemers werken in Japan. De rest, 68.900 dus, in wereldwijde vestigingen waaronder in Nederland. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Den Bosch, daarnaast heeft Ricoh bijkantoren in Haarlem en Woerden.

Winst neemt toe

De reorganisatie zal de bedrijfswinst de komende drie jaar een duwtje in rug geven van 140 miljard yen (1,2 miljard euro). Tegen 2014 moet het bedrijf liefst 210 miljard yen (1,8 miljard euro) bedrijfswinst boeken. Afgelopen boekjaar was dat nog 60 miljard yen (0,57 miljard euro).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-26T10:30:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.