Uitzetten van pc bespaart meer dan miljoen pond

Dit artikel delen:

Bedrijven kunnen duizenden ponden per jaar besparen door werknemers hun pc te laten uitzetten. Werkgevers moeten hun personeel daarom het nut van het uitzetten van de pc duidelijk maken. Dat zegt Fujitsu/Siemens na onderzoek.

Fujitsu/Siemens hield een enquete onder 1000 werknemers, waarvan 370 werknemers de computer niet uitzetten aan het einde van de dag.  Eén op één vertaald betekent dit dat meer dan eenderde van de pc-gebruikers wereldwijd hun systeem aan laat. Uitzetten van deze systemen resulteert volgens het onderzoek in een (energie) besparing ter waarde van 123 miljoen pond. Het onderzoek laat ook de milieu-effecten zien van het niet uitzetten of het in slaapstand laten staan van de pc.

Door de hoge energieprijzen is het energieverbruik van pc’s een hot topic. De Europese Unie werd het onlangs eens over een wet voor bezuiniging op de energie van computers die niet gebruikt worden of die in de standby–stand staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit gaat natuurlijk wel ten koste van de omzet van de energiebedrijven :-P
Maar het kan toch eenvoudig worden ingesteld dat een pc zichzelf na een inactieve periode uitschakelt... dan betreft het alleen de monitor die op standby blijft staan. Ikj snap niet waarom de Europese Unie zoiets wil gaan opnemen in een wet voor bezuiniging op energie :-S dat lijkt mij iets te specifiek voor een wetsopname terwijl nieuwere technologie dergelijke wetten onnodig maken... het lijkt mij dat wanneer het bedrijfsleven 123 miljoen pond kunnen besparen, dit wel uit eigen initiatief onderneemt, daar is geen wet voor nodig... Of is deze wet specifiek bedoeld voor overheidsinstelling en dus meer een huisregel?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-25T11:24:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.