Kennisnet op stoom

Dit artikel delen:

In vergelijking met 2001 boekt het onderwijsportaal kennisnet.nl vooruitgang op het gebied van naamsbekendheid, gebruik en beoordeling van de site. Dat concludeert het marktonderzoeksbureau Nipo.

Bestuurslid van de Gebruikersgroep Kennisnet voor het Voortgezet Onderwijs (GGKvo) Aad van der Drift is het daar gedeeltelijk mee eens. "Het portaal is een redelijk succes. Je moet wel een kroontjespen-schrijvende docent zijn om nog niet van Kennisnet te hebben gehoord, maar het gaat natuurlijk ook om het gebruik. Een docent kan het wel kennen, maar moet het ook gaan gebruiken." Volgens het Nipo-onderzoek maakt 42 procent van de docenten in het primair onderwijs gebruik van kennisnet.nl, 56 procent in het voortgezet onderwijs en slechts 36 procent in het beroeps- en volwassenenonderwijs. Om deze percentages te verhogen wil de Stichting Kennisnet de komende tijd de nadruk leggen op de toepassingsmogelijkheden van kennisnet.nl voor de doelgroep.

Infrastructuur

Van der Drift is sceptischer over de infrastructuur van Kennisnet. "Ik ben heel benieuwd hoe het er na 1 januari 2004 uitziet. Dan is het niet meer gekoppeld aan provider nl.tree. De verbinding is het afgelopen halfjaar wel verbeterd, maar toch horen we nog wel klachten. Ik vraag me ook af of scholen op die datum wel zo makkelijk bij nl.tree weg kunnen. Grote scholen hebben professioneel systeembeheer, dus die redden zich wel. Maar het schooltje hier op de hoek met 82 leerlingen is gedwongen om bij nl.tree te blijven, omdat ze gewoonweg de kennis niet in huis hebben om over te stappen."
Veel scholen hebben een tweede commerciële lijn aangeschaft, zodat ze niet volledig afhankelijk zijn van nl.tree. "Toch gaat het echt beter, maar de tevredenheid over nl.tree is nog steeds niet 100 procent", aldus Van der Drift.

 
Kim Loohuis

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-21T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.