Microsoft brengt IE7 via Windows Update

Dit artikel delen:

Microsoft brengt versie 7 van zijn webbrowser Internet Explorer (IE7) via Windows Update naar eindgebruikers. Dit betekent dat de verbeterde browser, die vanwege betere beveiliging anders werkt dat de marktdominante huidige versie 6 automatisch wordt gedistribueerd.

IE7 krijgt daarbij het stempel 'high priority update', maar gebruikers hebben dan nog wel de keuze de software niet te installeren. Het omstreden antipiraterij-hulpmiddel WGA (Windows Genuine Advantage) is op dezelfde manier verspreid en nagenoeg automatisch geïnstalleerd. Indien Windows Update op automatisch staat ingesteld, geeft het opwaarderingsmechanisme bij het afsluiten of herstarten van de pc nog wel de optie updates niet te installeren, maar die keuze moet dan elke keer weer gemaakt worden - en is niet de standaardoptie (default).

De update naar IE7 zou gebruikers echter niet slechts een melding geven, maar ook een welkomstscherm met uitleg van de belangrijkste verbeteringen en daarbij de optie wel of niet te installeren. Toch is de verwachting dat de opvolger van de vijf jaar oude IE6 via Windows Update een vrij snelle verspreiding en daarmee acceptatie zal genieten. Dit dwingt websites tot het testen en eventueel aanpassen van hun functionaliteit voor de nieuwe browser-versie.

Microsoft biedt systeembeheerders wel een hulpmiddel om de installatie van IE7 op pc's in hun netwerk te blokkeren. Die Blocker Toolkit kent geen verloopdatum, in tegenstelling tot het hulpmiddel dat Microsoft uitbracht om de automatische installatie van Service Pack 2 voor Windows XP tegen te houden. Die eveneens op beveiliging gerichte update werd ook via Windows Update gedistribueerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hetgeen me het meest aansprak uit dit artikel was wel volgend citaat:
"Dit dwingt websites tot het testen en eventueel aanpassen van hun functionaliteit voor de nieuwe browser-versie. "
Een goede websitebeheerder houdt rekening met verscheidene browsers als Opera, IE6 en Firefox. Indien IE7 echter te grondig verschilt van IE6, kan dat het Internet grondig verstoren. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt daarom niet in de eerste plaats bij de websitebeheerders, maar bij Microsoft zelf. Het consequent uitbouwen van IE7 zou hun eerste stap moeten zijn. Standaarden zijn uitgebouwd om het web browser- en gebruiksvriendelijk te maken (zoals bijvoorbeeld voor blinden en slechtzienden). Vandaar het groeiende succes van de W3C-logo's die u ongetwijfeld al eens hebt gezien op een website.

Onbehoorlijke dwingelandij. Er wordt je niet gevraagt of je IE7 wil. Nee, je moet moeite doen om van die "spam" af te komen die je hele scherm steeds maar weer opnieuw tegen je zin vult en het je onmogelijk maakt online te gaan tenzij je dat b.v. via een Favoriet-link van MSN die je al had opgeslagen toch kan.
Meteen die IE7 blokkeerder downloaden. Ik heb IE7 al enkele malen geprobeert, maar IE6 bevalt me veel beter.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-27T13:34:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.