'Microsoft kon groei van Firefox niet dempen'

Dit artikel delen:

Het aandeel Firefox in de browsermarkt is toegenomen ondanks de komst van Internet Explorer 7. Daarmee is het Microsoft met zijn nieuwste internetprogramma niet gelukt om de groei van concurrent Mozilla af te zwakken, stelt Forrester Research.

Ondanks de komst van Internet Explorer 7 (IE 7) is Microsoft er niet in geslaagd de groei in het gebruik van de concurrerende browser Firefox af te zwakken. Dat zeggen analisten van Forrester in een recent verschenen rapport.

Volgens de onderzoekers vindt Microsoft het moeilijk om alle gebruikers van het oude internetprogramma IE 6 te laten overstappen naar zijn opvolger IE 7. Tegen het einde van 2007, 15 maanden nadat IE 7 was geïntroduceerd en drie maanden voor de IE 8 bèta, was slechts 30 procent van IE-gebruikers overgestapt op de nieuwe browser.

Firefox onder bedrijven

Het aandeel van Mozilla's Firefox in de browsermarkt is geleidelijk toegenomen. Kort na de beschikbaarheid van Internet Explorer 7 nam de groeicurve even af. Het gebruik van Firefox door bedrijven verdubbelde bijna tot 18 procent tegen het einde van 2007. Maar de Forresteronderzoekers denken dat Mozilla nog stappen kan maken. "Mozilla doet weinig moeite ict-managers over te halen op Firefox. Er is nog steeds geen officieel Microsoft software installer-pakket (msi)", aldus de analisten. Computable schreef hier ook al over in het artikel 'Firefox 3 en IE 8 jagen elkaar aan'.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik snap wel dat MS moeite heeft met de introductie van IE7. Veel systemen worden niet goed geupdate of lopen tegen problemen aan omdat IE6 en 7 teveel geintegreerd zijn met Windows zelf. Firefox daarentegen is ondanks het ontbreken van een msi pakket makkelijk te installeren, hetgeen onze beheerders dan ook standaard doen.
Helaas is ook Firefox niet heilig. Kortom veel beheerders zullen de kat uit de boom blijven kijken en voor de drie platformen blijven ontwikkelen zodat er bij de gebruikers ook geen noodzaak is om over te stappen.


Voor een aantal kleinere pakketten ontwikkelen we echter inmiddels alleen nog maar w3c compliant en de klant vindt dat best want kostenreductie bij de ontwikkeling. De problemen die men dan met IE6 browsers tegen komt neemt men tegenwoordig graag op de koop toe of wordt juist als argument gebruikt voor een ruimer budget voor nieuwe hardware.

Het aandeel Firefox moet nog veel meer gaan stijgen en Nummer 1 Browser ter wereld worden. Ik ben nog geen enkele site tegen gekomen die NIET goed wordt weer gegeven. Dit in tegenstelling tot IE.

Na de enorme bagger versie IE6 waarin veel opensource Websites slecht worden weergeven heeft de komst van IE7 wel wat verbetering gegeven. Maar is er nog lang niet

De prestaties van Firefox t.o.v. IE7 zijn vele malen beter dan die van IE7. MS ligt, ook op dit product betreft, straatlengtes achter.

Nog alle desktops over op open source.

Met firefox kun je ook al die irritante ads onderdrukken en dat is super...

@Frits,

Ik heb bij Firefox 4 al diverse sites gezien die niet goed worden weergegeven.
Maar we hebben nu toch al IE9 waarom hebben we het nog over IE7?

@mrC omdat de wereld uit meer bestaat dan alleen MicroSoft wellicht?

IE9 (en zijn voorgangers) onder Linux is bijvoorbeeld niet echt handig (als het al zou werken, nooit geprobeerd).
Ik gebruik een mix van Vista, Win7 en Ubuntu. Overal FireFox, automatisch synchronisatie van bookmarks en wachtwoorden, en overal dezelfde look & feel.

@mrC: Als je naar de datum van de berichtgeving had gekeken had u uw vraag over IE9 voor u kunnen houden :)

Haha, ik ben nu gedetacheerd bij een grote financieel dienstverlener die nu aanstalten maakt om over te gaan naar IE8. Veel interne applicaties zijn gebouwd voor IE6 en de overstap is dus ook niet zo eenvoudig als het lijkt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-01T11:21:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.