SIDN verandert tarieven

Dit artikel delen:

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) verhoogt de abonnementstarieven voor registrars. De kosten voor transacties worden afgeschaft. De organisatie hoopt zo meer .nl-domeinnamen te registeren.

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) verandert de tarieven. Transacties, zoals de aanvraag van een nieuwe domeinnaam, een verhuizing of een houderwijziging, worden gratis. Daarnaast worden de kosten voor registrars verhoogd met vijftig euro per kwartaal.

Registrars betalen deze kosten, zodat zij klanten kunnen registreren voor een .nl-domeinnaam. Daarnaast is er een kortingsregeling voor registrars die meer dan tienduizend .nl-domeinen registreren. De korting kan oplopen tot acht procent bij meer dan honderdduizend namen. De korting wordt alleen gerekend vanaf de grens en geldt niet voor alle domeinnamen.

SIDN hoopt door de andere tariefsstructuur het voor registrars simpeler te maken, zegt een woordvoerder. "Er zijn nu niet meer verschillende kosten voor verschillende transacties. Daarnaast hopen we meer .nl-domeinen te registreren. We merkten toen de dollarkoers laag stond, dat het aandeel .com-namen toenam."  Zij denkt dat een lagere prijs mensen zeker zal overreden om een .nl-domeinen te registreren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-11T11:17:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.