IPv6 TaskForce maakt nominaties bekend

Dit artikel delen:
Award

De Nederlandse TaskForce IPv6 heeft de genomineerden voor de jaarlijkse IPv6 Awards bekendgemaakt. De organisatie vraagt met de uitreiking van de awards aandacht voor de noodzakelijke overstap van IPv4 naar IPv6. De awards worden op 25 november 2010 voor de derde keer uitgereikt tijdens het jaarcongres ECP-EPN.

 Veertien bedrijven en instellingen zijn genomineerd en maken kans op een award voor de beste operationele implementatie met IPv6. De prijzen worden uitgereikt onder leiding van voorzitter Erik Huizer van de TaskForce IPv6 en lopen uiteen van geldbedragen tot 15.000 euro tot een week lang consultancy of een laptop met een jaar lang mobiel internet.

In totaal heeft de TaskForce IPv6 dit jaar dertig aanmeldingen van implementaties ontvangen. In de categorie particulieren waren er helaas geen aanmeldingen. Bij het selecteren van de genomineerden heeft de jury gelet op motivatie, relevantie, toewijding, implementatie en impact.

In 2008 werden de IPv6 Awards nog afgezegd, omdat er te weinig inschrijvingen waren. In 2009 kwamen er 29 aanmeldingen binnen.

Testfase voorbij

Als internet service provider met de beste IPv6-implementatie zijn XS4All, Prolocation en Strato genomineerd. Deze ISP's hebben de testfase inmiddels achter zich gelaten en bieden hun klanten native IPv6. In de categorie bedrijfsleven zijn GeenStijl, Netmatch en AVM genomineerd. Deze organisaties hebben IPv6 operationeel geïmplementeerd. Voor de categorie 'Overheid & Not-for-profit' gelden dezelfde criteria. Hier maken het ministerie van Algemene zaken en Stichting Breedband Delft kans op een prijs.

Binnen de onderwijs- en onderzoekswereld staan drie universiteiten op de nominatielijst: Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Twente en Studenten Net Twente. Ook de categorie 'Publicatie & Opleidingscurriculum' kent drie genomineerden. Ict-beroepsvereniging NGN is genomineerd in verband met het IPv6-handboek - Voor de IT Professional, dat verscheen in december 2009.

Opleider Startel is van de partij vanwege de training: 'Deploying & Implementing IPv6 networks'. Universitair docent Pieter-Tjerk de Boer dankt zijn nominatie aan zijn invulling van het vak 'Telematicanetwerken' aan de Universiteit Twente.

IPv6 awards

De uitreiking van de IPv6 awards 2010 vindt plaats op 25 november aanstaande om 13.15 uur tijdens het Jaarcongres ECP-EPN.

De prijzen die zijn verbonden aan de awards, worden ter beschikking gesteld door SIDN, SURFnet, Stratix, Stichting NLnet, XS4All en KPN. Daarnaast deelt Geoff Huston, 's werelds meest geraadpleegde bron over het opraken van IPv4, deze middag zijn visie over de toekomst van IPv6 met de aanwezigen.

IPv6 TaskForce

Om het belang van de overstap te benadrukken is in opdracht van het ministerie van Economische Zaken Landbouw & Innovatie, de Nederlandse Task Force IPv6 opgericht. Het doel van de Nederlandse IPv6 TaskForce is om bewustwording te creëren betreffende het nut en vooral de noodzaak van IPv6, kennis uit te wisselen over de toepassing van IPv6 en afstemming te bereiken met betrekking tot de invoering van IPv6. Deze TaskForce is ondergebracht bij ECP-EPN platform voor de informatie samenleving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-12T16:08:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.