IE7 zal webstandaarden toch niet geheel ondersteunen

Dit artikel delen:

De aanstaande versie 7 van Microsofts webbrowser Internet Explorer (IE) zal toch niet alle webstandaarden correct ondersteunen. Dit meldt oudgediende IE-ontwikkelaar Chris Wilson van Microsoft.

Wilson laat via het IEblog weten dat het browserteam, recent weer bijeengebracht om IE7 te ontwikkelen, de meeste en de ergste fouten in IE zal aanpakken. Hij vervolgt met de mededeling dat IE7 echter niet geheel compliant zal zijn met webstandaarden.

 

De eerste bèta van IE7, die nu beperkt beschikbaar is (voor software- en website-ontwikkelaars), bevat nog niet alle bugfixes. Wilson deelt mee dat de meeste fixes pas in bèta 2 komen. Het is nog niet bekend wanneer die uitkomt.

 

De IE-programmeur laat echter nog weten dat ook het uiteindelijke IE7, dus na bèta 2, niet geheel compliant zal zijn. De browser zal niet de Acid2-standaardentest kunnen doorstaan, meldt hij. Inmiddels heeft de Microsoft-ontwikkelaar die uitlatingen wat afgezwakt door te benadrukken dat IE webstandaarden steeds meer én beter ondersteunt. Bovendien zou Acid2 geen echte standaardentest zijn, beweert Wilson nu. Dit in tegenstelling tot wat die test van het Web Standards Project zelf stelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Bovendien zou Acid2 geen echte standaardentest zijn, beweert Wilson nu. Dit in tegenstelling tot wat die test van het Web Standards Project zelf stelt."....

typisch...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-03T12:04:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.