VVD en PVDA stellen vragen over Google Earth

Dit artikel delen:

Kamerleden Frans Weekers (VVD) en Aleid Wolfsen (PvdA) hebben Kamervragen gesteld aan de minister van Justitie over Google Earth en Google Maps. Dit naar aanleiding van een artikel in het Algemeen Dagblad over terrorisme-mogelijkheden dankzij beeldmateriaal van die satellietfotodiensten.

De kamerleden willen dat de regering de veiligheidsrisico’s van Google Earth en Google Maps bestudeerd en de kamer daarover informeert. Het AD publiceerde vorige week een bericht waarin terrorismedeskundige Dick Leurdijk verklaarde dat de Nederlandse overheid maatregelen moest overwegen. Naar aanleiding daarvan zijn nu Kamervragen gesteld.

Planet Internet stelde Leurdijk en Weekers vragen over het artikel in het AD. Het bleek dat Leurdijk het bewuste Google-programma of de site nog nooit gezien had. Beide mannen konden ook geen voorbeeld geven waarbij geografische informatie belangrijk was voor terreuraanslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Het bleek dat Leurdijk het bewuste Google-programma of de site nog nooit gezien had. Beide mannen konden ook geen voorbeeld geven waarbij geografische informatie belangrijk was voor terreuraanslagen."

Dat zegt alweer genoeg.
Ik heb een hekel aan mensen die menen alles al op voorhand te weten zonder eerst eens onderzoek te doen naar het onderwerp in kwestie.

Wederom een schoolvoorbeeld hoe ver politici naast de werkelijkheid leven.

Jammer dat hieraan tijd en belastinggeld over de balk wordt gesmeten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-17T14:02:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.