Teamgeest belangrijker dan IT-kennis

Manager vinden communicatieve vaardigheden en kunnen samenwerken belangrijker dan ict-kennis. Het grootste deel van de managers denkt dat dit de komende tien jaar niet zal veranderen.

Communicatieve vaardigheden zijn belangrijker op de werkvloer dan de ict-vaardigheden. Dat blijkt uit een onderzoek van Microsoft onder 500 managers, schrijft Cnet. Van de ondervraagden gaf 61 procent aan communicatieve vaardigheden belangrijker te vinden dan technische. Het grootste deel van de managers denkt dat het in de toekomst zo zal blijven.

Een kwart van de ondervraagden denkt dat ict-kennis de komende tien jaar belangrijker wordt. Microsoft-topman Bill Gates denkt dat ict-vaardigheden nodig zijn in iedere functie. "Een van de belangrijkste veranderingen van de afgelopen dertig jaar is dat digitale technologie bijna iedereen verandert in een ‘information worker'."

Innovatie

Gates erkent ook de waarde van de communicatiatieve vaardigheden. "Communicatieve en teamvaardigheden zijn ook erg belangrijk. Bij softwareinnovatie is, net als iedere andere vorm van innovatie, het nodig om samen te werken en ideeën te delen met anderen, maar ook praten met klanten, snappen wat ze nodig hebben en daarop feedback krijgen hoort daarbij", aldus Gates.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En wat is de IT'ers gevraagd in dit onderzoek? Alsof zij niet kunnen communiceren! Met teamgeest en soft skills alleen redt je het niet. Het begint gelukkig steeds meer door te dringen dat goede IT'ers veel schaarser zijn dan goede managers.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-18T11:17:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.