Computable werft Nederlandse ICT'ers voor Afrika

Altijd al gedacht dat je met jouw kennis ook ict-problemen elders in de wereld kunt oplossen? Grijp je kans! Computable zoekt ict'ers die hun ict-kennis graag nuttig willen inzetten.

Computable zoekt ict'ers die voor een periode van drie weken in Tanzania en Kenia ict-projecten van Viafica willen opzetten en ondersteunen. Het ict-vakblad en -site werkt hiertoe samen met detacheerder IT Staffing en Stichting Viafrica.

Stichting Viafrica ondersteunt onderwijsorganisaties in Afrika bij het gebruik en beheer van ict. Dit doet zij via het programma CLASSworks. De naam staat voor Computer Learning and Sustainable Support Works. Het programma voorziet in de begeleiding van een school bij alle essentiële onderdelen van het beheer en gebruik van een computerlokaal. Samen met IT Staffing stuurt Viafrica Nederlandse ict'ers naar Afrika, die de lokale vestigingen van de stichting kunnen helpen.

IT Staffing betaalt de reis- en verblijfskosten van de ict'ers. "Wij zijn er trots op dat freelance ict-specialisten zich belangeloos willen inzetten voor een goed doel en hopen met deze actie ook anderen ict'ers enthousiast te maken." zegt Wessel van Alphen, directeur van IT Staffing.

Technische uitdagingen

Viafrica loopt bij het aanleggen van de ict-infrastructuur bij de Afrikaanse scholen regelmatig tegen technische uitdagingen aan. Vooral op het gebied van de lokale infrastructuur is er nog een aantal problemen op te lossen. Viafrica hoopt dat lezers van Computable kunnen helpen bij het formuleren en realiseren van oplossingen hiervoor. Dit zal binnenkort gebeuren via de website en het blad. Verder zullen er ict'ers worden geworven die zich in Afrika willen inzetten.

Viafrica en IT Staffing hopen door de samenwerking met Computable een grotere groep mensen te bereiken. "We zijn een zakelijk merk en dat willen we ook blijven. Het is goed om je voor een goed doel in te zetten. Computable heeft veel lezers en waarom zou je ze niet vragen of ze zich voor een goed doel in willen zetten?", zegt Alex Beishuizen, hoofdredacteur van Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-18T10:56:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.