Trainingsbureau gaat werkloze ICT'er opleiden

Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) geeft werklozen de mogelijkheid een ict-certificaat te behalen. Deelnemers worden door trainingsbureau Succes-ICT onder andere opgeleid tot Certified Novell Administrator en krijgen ook lessen op het gebied van persoonlijke verzorging.

Trainingsbureau Succes-ICT gaat opleidingen verzorgen voor het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Het reïntegratieproject moet werklozen voorzien van een ict-certificaat.

Deelnemers aan het lesprogramma worden in twaalf weken opgeleid tot Certified Novell Administrator (CNA), Microsoft Certified Desktop Support Technician (MCDST) en Novell Certified Linux Administrator (NCLA). Binnen de trainingsperiode gaan de deelnemers drie weken aan de slag bij een ict-werkgever.

Het reïntegratieproject is een idee van Succes-ICT's directeur Martin Brus. "De markt zit te springen om jonge engineers met verstand van Novell en Microsoft", zegt hij. "Ondertussen zitten potentiële werknemers thuis met hun computer te spelen, omdat ze niet gecertificeerd zijn." Brus wil met het initiatief elke drie maanden zes deelnemers opleiden tot eerstelijnsmedewerkers.

Tijdens de opleiding krijgen de studenten een week Novell-training en moeten ze drie weken klassikaal studeren. Ook een zevendaagse Microsoft training maakt deel uit van het lespakket. Bovendien worden de ict'ers in spe bijgespijkerd in persoonlijke verzorging, ‘omdat elke ochtend scheren niet meer vanzelfsprekend is als je al een jaar thuiszit'. De opleiding wordt afgesloten met een examen.

Uitbreiding

Tot nu toe hebben vijftien geïnteresseerden zich opgegeven voor de training, van wie er zes daadwerkelijk zijn aangenomen. Tijdens een kennismakingsgesprek bekijkt Brus of de potentiële leerling gemotiveerd en geschikt is voor de opleiding waarvoor het CWI vijfduizend euro subsidie heeft uitgetrokken.

Brus hoopt dat de studenten, die tussen de 25 en 40 jaar oud zijn, na hun stageperiode bij de betreffende werkgever kunnen blijven werken. "Het zou best kunnen dat een bedrijf die werknemer gaat missen als hij weer verdergaat met de training", hoopt hij.

Het reïntegratieproject is nu alleen beschikbaar voor Oost-Nederland, maar bij succes overweegt Brus een uitbreiding ervan. De eerste opleidingsperiode begint 29 september.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het artikel zegt niets over de vooropleiding van de werklozen of is dat irrelevant?

Zou de heer Brus niet beter de cursisten een microsoft opleiding voor systeembeheerder kunnen promoten ?
hierbij denk ik aan MCSA, MCSE, MCTS, MCITP. Novell wordt nauwelijks meer in de markt gevraagd.

alles beter dan Schouten en Nelissen...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-16T11:09:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.