'Logica ontslaat personeel in proeftijd'

Ict-dienstverlener Logica zet alle personeelsleden die nog in hun proeftijd zitten, op straat. Dat melden verschillende medewerkers van het bedrijf. De onderneming heeft nog niet op de berichten gereageerd.

Logica ontslaat al zijn medewerkers die nog in hun proeftijd zitten. Dat zou de ict-dienstverlener vrijdag 27 februari 2009 aan het personeel hebben gemeld. Het zou gaan om personeel dat met een opleiding bezig is of geen externe opdrachten uitvoert. Het is niet bekend om hoeveel personen het gaat. Ook zou het per direct verboden zijn om nieuwe leasauto's te bestellen. Dat melden medewerkers aan de redactie van Computable.

Logica schrapte in 2008 wereldwijd 1300 banen, de meeste in Groot-Brittannië. In Nederland werden ongeveer toen al honderd banen geschrapt, voornamelijk ondersteunende functies en geen consultants. De dienstverlener gaf eerder aan kritisch te kijken naar de invulling van een functie als een werknemer vertrekt. Voorheen wierf het bedrijf naast medior en senior consultants ook junior-adviseurs. Maar de nadruk zou steeds meer op mensen met ervaring (medior- en senior consultans) komen te liggen. Het bedrijf is op zoek naar specialisten. Er zouden nog ruim honderd vacatures openstaan.

De Computable-redactie kreeg van een aantal Logica-medewerkers een e-mail over de ontslagronde en sprak met personeel dat vrijdag 27 februari 2009, de laatste dag van de proeftijd, zonder opgaaf van redenen de laan is uitgestuurd.

Geen reactie Logica

Logica heeft ondanks nadrukkelijk verzoek van Computable nog niet op de berichten gereageerd. Het bedrijf zei maandag 2 maart 2009  zo snel mogelijk een reactie te komen. Een woodvoerder deed dat een dag later.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ha, is het grote Logica bashen weer begonnen?

Hoezo wil Logica niet reageren? Het is toch open en eerlijk.

Wat is er raar aan het wegsturen van mensen in hun proeftijd? Lijkt mij (een van de) meest logische manieren van kostenbesparing. Neemt niet weg dat het lullig is voor de mensen die bij Logica in hun proeftijd zitten en hier de dupe van worden.

En daarnaast...dit gebeurt zo'n beetje bij elk groot IT-bedrijf momenteel.

Jammer, die mensen zullen nu nooit weten hoe het is om aan een mislukt high-profile project mee te werken ;)

Dat is niet alleen bij Logica. Is bij Atos Origin reeds gebeurd.

>>Wat is er raar aan het wegsturen van mensen in hun >>proeftijd?
Dat is ronduit onbeschoft voor mensen die de moeite hebben genomen om zich in te zetten voor je bedrijf.
Het bewijst maar eens te meer hoe bedrijven zoals Logica hun personeel als oud vuil behandelen.

Tja, en wat heeft het stopzetten van leaseautobestellingen nu voor zin? De kosten gaan toch wel door, ongeacht het nu een nieuwe of bestaande leaseauto is. En de leaseauto is nu eenmaal onderdeel van het salarispakket, dus kan je dat de werknemer niet afnemen.

Heb hart voor de zaak, want de zaak is ook hard voor jou!

Er staan weer een paar kortzichtige domme reacties tussen! Logica heeft een uitmuntende reputatie als het gaat om het opleveren van high-tech fixed projecten, dat er een keer een misser tussen heeft gezeten kan gebeuren, maar ik lees niets over de grote successen hierin! Lease-auto's kunnen alleen met een boete terug naar een maatschappij vandaar dat het een besparing is om ingeleverde auto's opnieuw in te zetten ipv het bestellen van nieuwe, erg logische maatregel, en alles is er juist op gericht om mensen te kunnen behouden, inderdaad lullig voor mensen in hun proeftijd, maar misschien toch nog lulliger als je na een lang en vruchtbaar dienstverband weg moet!

Toen na een vorige ontslagronde de markt weer aantrok konden ze geen mensen krijgen. Ze hebben niets geleerd daar ... Maar er zijn meer manieren om aan je kosten te werken. Heeft Logica wel eens van een balanced scorecard gehoord of is dat nieuw voor ze?

@gast 6

Een totaal mislukte en verder niet te redden project als WIA van 80 miljoen+ euro is gewoon een regelrechte ramp op kosten van de belastingbetaler.

Zit Dhr. W. Kieboom ook niet in zijn proeftijd?

Riddertje spelen was van korte duur. Tijd voor een echte baan.

Meten alleen op basis van geld, wat (letterlijk) kortzichtig. Heeft het management alleen maar boekhouders?

Was er niet onlangs een campagne op TV met o.a. de bedoeling om mensen te werven? Dat maakt het extra lullig voor die mensen die met hoge verwachtingen nu de WW in mogen. Heel slechte beurt van Logica!

Logica ... zoals we gewend zijn van dat bedrijf: respectloos omgaan met mensen

Als insider kan ik melden dat het een zeer kortzichtige oplossing is. Er zijn in december/januari/februari nog mensen aangenomen. Diezelfde mensen kunnen nu vertrekken hoewel ze bijvoorbeeld in een opleidingstraject zaten. Zo zijn er ook mensen die op verzoek zijn verhuisd naar een andere regio. Het lullige is dat ze nog steeds 149 vacatures hebben ...

De beste stuurlui staan weer eens aan wal. Ik ben benieuwd of de mensen hier met grote monden ook succesvolle ondernemers en/of managers zijn, of er maar op los oreren zonder te weten waar ze het over hebben. Deze kredietcrisis is echt geen pretje en raakt iedereen. Ook Logica. Het is logisch dat geprobeerd wordt om de schade zoveel mogelijk te beperken. Logica vindt het ook niet leuk om mensen te ontslaan, ze houden ze veel liever in dienst, maar als je moet kiezen tussen zinken of blijven drijven door een aantal mensen van boord te duwen, dan lijkt me de keuze niet leuk, maar wel helder. Dat is de zure keerzijde van ondernemen.

@tja Draait Logica dan al verlies? Of is de winstverwachting gewoon wat lager? Als Logica echt wil, dan kan hij deze mensen gewoon aanhouden. Maar ja, de winst (lees aandeelhouder) gaat nu eenmaal voor. Hierin is logica niet uniek.

@floor Het is logisch dat nieuwe/ junior mensen er als eerste uitvliegen. De klanten hebben nu meer keuze en zullen natuurlijk voor meer ervaren mensen (voor gereduceerd tarief) nemen ipv een nieuweling waarin ook zij moeten investeren. Maakt het natuurlijk niet minder zuur voor de getroffen personen.

Heb net mijn vast dienstverband ingeruild voor een jaarcontract bij een detacheerder (niet Logica), nu maar hopen dat ik de proeftijd doorkom.

"Voorheen wierf het bedrijf junior, medior en senior consultants. Nu ligt de nadruk meer op mensen met ervaring."

Dit zegt heel veel of over Logica of over Computable ...

Afscheid van mensen moeten nemen is van alle tijden geweest. Maar dat kun je fatsoenlijker en humaner doen. Mensen binnen half uur op straat zetten is respectloos. Ze hebben hun baan opgezegd om bij Logica aan de slag te gaan.

Dit beleid wordt genoteerd door de enige echte 'producten' die het geld op moeten leveren voor de IT-bedrijven. In betere tijden is Logica geen favoriet meer voor alle (potentiele) goudmijntjes, dat lijkt mij duidelijk.

Logica - maakte onlangs zeer ambitieuze plannen bekend om ook in deze tijd flink te groeien. De wal keert nu blijkbaar het schip.

Het probleem met de ICT-sector als zodanig is: men rekent nog steeds op de groei uit de jaren negentig en daarop baseert men het aannamebeleid. Dezelfde doldwaze managers voor wie de bomen nog immer tot in de hemel groeien hebben het nog steeds voor het zeggen. Nu, hoewel er niemand luistert toch mijn mening: geen groei voor de komende jaren, eerder krimp.

Ook mensen met een externe opdracht werden ontslagen. Eerst steeds bellen of je bij Logica komt werken en dan op de laatste dag van je proeftijd ontslagen worden. Ik hoop dat Logica een koekje van eigen deeg krijgt.

Altijd maar weer de financiele crises de schuld geven, er zijn ook gewoon bedrijven die het nog steeds prima doen, kijk naar Ahold vandaag! Of op vergelijkbaar ICT-gebied vrijwel alle Indiase offshore-bedrijven, inclusief IBM. Alleen daar zit gelukkig verstandig management, volgens mij is Wilbert Kieboom, ex-Atos Origin niet de juiste persoon! Wel is hij de juiste persoon om te SANEREN, maar of dit uiteindelijk aandeelhouders waarde oplevert?

Ook ik ben een van de gedupeerden van deze kortzichtige ontslagronde.
Na me twee maanden uit mijn naad gewerkt te hebben om zelf een goede opdracht te regelen en aan alle gestelde verwachtingen te voldoen, twee dagen voor het einde van de proeftijd op straat gezet. Bijna letterlijk zelfs, zonder enige aankondiging konden ik en een andere collega onze laptop per direct inleveren en het pand verlaten. Handig als je ruim 50gb data op je laptop hebt staan, en maar 3gb aan usbsticks bij je hebt...
En dit alles terwijl ik met mijn manager reeds een evaluatiegesprek gevoerd had, waarin de proeftijd mondeling was goedgekeurd. En ook terwijl ik aan de gang zou gaan op een opdracht voor minimaal zes maanden, van bankzitten was dus geen sprake.
"Afspraak = Afspraak" had ik met mijn manager besproken; Blijkbaar gelden afspraken slechts eenzijdig.

Ze kunnen naar mijn mening beter een deel van de oude garde er daar eens uit gooien, die ongemotiveerd veel geld zitten te verkwanselen, in plaats van jong, goedkoop, gemotiveerd personeel dat bereid is ver (letterlijk en figuurlijk) te gaan voor een goede opdracht.
In mijn opinie is dit het werk van Kieboom, die op een snelle en makkelijke manier wat kosten wil besparen om een wit voetje te halen bij het global MT, want noodzaak lijkt het me niet na de positieve presentatie van de jaarcijfers. Of was dit gespeeld optimisme om de aandeelhouders op een verkeerd spoor te zetten? Wie zal het zeggen ...

Laatste zin artikel "..27 februari 2009, de laatste dag van de proeftijd, zonder opgaaf van redenen de laan is uitgestuurd.".
In de proeftijd kunnen beide partijen het contract opzeggen zonder opgave van reden.
Zoals Computable de laatste zin opgesteld heeft, lijkt het alsof Logica de boosdoener is. Maar dit is meer stemming maken dan logica.
Logica staat volkomen in zijn/haar recht om mensen in de proeftijd het contract op te zeggen. Dit kan ook gebeuren in economisch goede tijden.

@gr
Dat is precies de spijker op de kop slaan. Deze actie van Logica blijft bij velen hangen. Dus in goede tijden zullen de ervaren professionals NIET overstappen naar Logica. Succes Logica met langetermijnontwikkeling en groei.... /
De teneur van vandaag de dag: zoals in de politiek - alleen maar aan korte termijn denken. Geen visie, geen strategie, geen beleid, geen aanpak om ook voor dit soort tijden er sterker uit te komen. Logica is over tien jaar verdwenen.

Dat een contract in een proeftijd zonder opgave van reden kan worden opgezegd, weet iedereen wel. En dat er een economische crisis heerst ook. Veel vreemder is dat twee maanden geleden er - bij volle verstand - echter mensen zijn aangenomen ... De logica van Logica ontgaat mij daarom nogal.

Sneu voor de mensen in hun proeftijd. Er wordt misbruik gemaakt van de wet tav proeftijd, als je in je proeftijd zit heb je geen poot om op te staan.

@Gast100 : of het stemmingmakerij is betwijfel ik, misschien moet je de reacties nog eens doorlezen van bijvoorbeeld de persoon die net voor jou heeft gepost...
Recht is niet alleen zwart of wit... menselijkheid redelijkheid billijkheid zijn toch veel gebruikte termen.

Ik heb vandaag wat interne Logicanen gesproken en ook zij zijn niet bepaald te spreken over de actie van hun huidige werkgever, juist omdat er intern toch wat anders is gezegd ... er wordt zelfs nog winst gemaakt.

Dumpen die aandelen van Logica, laat Human Capital Management nou eens doorschemeren in de prijs.

De geschiedenis herhaalt zich. Enige jaren geleden was er ook een groot ict-bedrijf dat vele werknemers ontsloeg. Maar toen het allemaal weer wat beter ging, waren er weer meer mensen nodig. Alleen, die kwamen niet meer. Men bedankte massaal voor de eer om daar nog te komen werken. Andere bedrijven genoten de voorkeur. Het wordt terecht niet snel vergeten hoe een bedrijf met z'n mensen omgaat.

Logica NL maakt op dit moment weinig tot geen winst. Public en EUT zijn mogelijk winstgevend, maar IDT en FS niet. Vandaag cijfers gezien dat er bij IDT zich 161 personen op "the bench" bevinden, wat neer komt op een slordige 20 procent. Dit wetende van 1 van de 2 slechte divisies, moeten de goede wel erg veel winst maken ...

Accenture doet hetzelfde. En neemt tegelijkertijd nog mensen aan. Als je langer dan een maand op de bank zit word je gewoon ontslagen, ook al ben je "experienced hire" en heb je een contract voor onbepaalde tijd.

Ik zou wel drie keer nadenken waar ik zou gaan werken als ik nu een baan zocht ...

De volgende stap is bekend: "We zijn eigenlijk een uitzendbureau, dus hatsekidee: ook de vaste krachten kunnen eruit!" Wie herinnert zich dat nog? :D

Voor de bestaande (vaste?) Logica-medewerkers is een clausule opgenomen in het contract dat een opzegtermijn van vier maanden hanteert voor een door Logica geinitieerde beeindiging van het contract.

Logische keuze, gezien vanuit bedrijfsoogpunt.
Zonder verdere verplichtingen kun je in de proeftijd "de nieuwe mensen" weer op straat zetten, zonder juridische rompslomp.

Echter voor het wel(werk)willende personeel, die net heeft kunnen proeven aan "The Logica Flavour", lijkt me niet zo'n smaakvolle ervaring. Net als je dacht, de hoop had dat dit naar meer zou kunnen gaan smaken, dat je recht zou kunnen hebben op een grotere byte van de Logica taart, staat met een bittere smaak in je giechel weer op de keien.

Ik ben benieuwd hoeveel mensen deze Logica (of binnenkort iedere andere grote detacheerder) smaak sensatie nog willen gaan ervaren, zonder de bittere nasmaak.
------------------------------------------------------
Aan de andere kant geeft dit bericht feilloos te zien wat ik een aantal jaren geleden al voorspelde. Het arbeidsklimaat veramerikaanst zoals ook de rest van de de Nederlandse/Europeesche economie en cultuur.

De hire-and-fire cultuur gaat haar intrede doen, ook in de ict-industrie. De rol van de overheid gaat totaal wegvallen! Dit kun NU AL je zie aan de verregaande ontmanteling van de zgn verzorgingsstaat..
1. Je - BIJ WET EN DE OVERHEID - afgedwongen pensioengeld is vern**kt door het gekloot van een paar financiele cowboys die het voor het zeggen hebben bij de pensioenfonds. Ze die zich BOVEN DIE WET schijnen te staan en er ongestraft me weg lijken te kunne komen

Dat moet jij eens proberen bij je baas ... de helft van zijn financien erdoorheen jagen -> veroordeling crimineel -> gevangenisstraf

2. in 2008 kon je een no-clain korting krijgen als je
geen ziektenkosten had gedeclareerd. Nu is er, naast je DOOR DE WET AFGEDWONGEN ZIEKTEKOSTENPREMIE nog een WETTELIJKE VERPLICHTIGE EIGEN BEDRAGE van enkele tientallen euros.

Wat krijg je er BIJ DE WET voor terug ...?
Het loont dus om BOVEN DE WET te functioneren, of WETTEN TE MAKEN in Nederland als ambtenaar, openbaar bestuurder, politicus, lid van het koningshuis, waarmee je andere werkenden onder het motto van belasting LEGAAL verder kaal kunt plukken zonder er zelf een hand voor uit te hoeven steken.

Daarom de tips voor alle werkzoekende icters / bankzitters:
1 - Ga je er vast mentaal op voorbereiden dat je het allemaal ZELF moet gaan doen.
2 - Gebruik je bankzittijd om te gaan werken aan je eigen zelfstandigheid en onafhankelijkheid.
3 - Leer jezelf verkopen en onderhandelen (je zult het nodig hebben).
4 - Kennis word het nieuwe GELD, dus.. leer je rijk!
5 - Het hire-fire-scenario gaat de komende jaren nog doorzetten (onder het politiek correcte excuus kredietcrisis, kostenbesparing, bezuiningen)
6 - In de toekomst worden we ALLEMAAL FREELANCER! en KLANT.
De grote (nu nog) machtige inhuurders - die nu rijk worden over jouw rug, gaan verdwijnen. (zie artikelen over loonoffers bij bijv HP hier op Computable)
7 - IEDEREEN zal helemaal honderd procent, op eigen benen moeten leren staan en voor zichzelf (en je eigen ouwe dag) moeten gaan zorgen.

DUS... bedenk je voortaan 2,3,4,_N keer of je deze bittere nasmaak wilt overhouden aan een ontmoeting op de werkvloer van een ander!

Zorg voor jezelf ... je zult wel moeten, want een ander gaat het echt niet meer voor je doen.
Weet je wat jij alvast zou kunnen doen? Stap op van reserve/overcapaciteits bank en ga vandaag nog naar de Kamer van Koophandel link -> http://www.kvk.nl en start nu alvast voor jezelf ;-)

@ronald vermeij

Dit vind ik het beste reclamespotje van de KvK tot nu toe! ;-)

Het zou gaan om personeel dat met een opleiding bezig is of geen externe opdrachten uitvoert.

Ik heb geen cent voorbij zien komen om een opleiding te volgen (bezuiniging), heb in twee maanden alles zelf gedaan en was wel met een externe opdracht bezig!!!

Jammer hoor, want ik was erg enthousiast over het bedrijf ...

@Jeroen,

"'uitzendbureau', ook de vaste krachten kunnen eruit!" Wie herinnert zich dat nog?

Ik herinner mij dat wel; daarom heb ik als ervaren professional nooit bij CMG gesolliciteerd en zal ik nooit bij Logica solliciteren. Was het maar zo dat veel mensen dat herinneren, dan zouden mensen nooit in dienst zijn getreden bij zo'n cowboy club. ICT is niets anders dan andere takken van sport; een vast contract bij een beursgenoteerde 'onderneming' is niets waard, maar mensen blijven erin trappen. Je kunt beter bij een kleine, specialistische club zitten, freelancer worden of bij de overheid gaan werken.

Ronald Vermeij - jij hebt het grotendeels begrepen. Een volslagen corrupt/ waanzinnig optimistisch hoger management, realiseert ten koste van alles en ten koste van de werknemer groei, groei, groei. De aard van de werkzaamheden, de inhoud van het werk doen er voor hen niet toe, gedreven als ze zijn door de logica van het kankergezwel: groei ten koste van alles, ja ten koste van het bedrijf zelf. Ze worden geleid door een model dat in de natuur niet wordt aangetroffen en dat ook niet gebaseerd kan worden op Darwin. Op basis van dit model heeft men de afgelopen jaren bestuurd. Voor Logica is de situatie extra penibel vanwegen de omvangrijke schulden ten gevolgen van vele ondoordachte, ideologisch gemotiveerde overnames (vergelijkbaar met AKZO, Heineken, TOMTOM). Want wat vaak wordt vergeten: de depolitisering en liberalisering binnen de politiek kent als pendant de globaliserings ideologie van het bedrijfsleven.

Wat moet je in deze tijd? Als ik een klein bedrijf zou hebben en niet voldoende werk dan moet je wel 's van iemand afscheid nemen. Anders dreig je failliet te gaan.

Bij een groot bedrijf is dit niet anders, maar dan komt het breed uitgemeten in het nieuws.

Nu we dan in een fase van deglobalisering, ontideologisering van het bedrijfsleven en politisering van de politiek zijn beland is de keuze voor een type bedrijf makkelijk gemaakt: Het MKB is beter bestand tegen deze crisis dan de grootbedrijven: vanwege de lokale verworteling, de eenheid van management en het werk en de veel lagere kosten.

@bm, er zijn wel andere keuzes mogelijk.

Als freelancer of als manager van een kleine onderneming kun je kiezen om reserves op te slaan voor een moeilijke periode. Goed geleide MKB bedrijven doen dit om te zorgen dat zij geen kapitaalvernietiging moeten doen wanneer het een tijdje minder gaat, en zzp'ers doen dit om te kunnen leven en opleidingen te volgen in periodes van leegloop. Beursgenoteerde bedrijven doen dit niet; de aandeelhouders schreeuwen om meer en meer korte termijn rendement en een hogere aandeelprijs, vaak ten koste van de lange termijn. Helaas zijn de bestuurders, die zichzelf de titel van 'directeur' toe-eigenen zonder de plichten en risico's van een echte directeur, vaak niet capabel om aan aandeelhouders uit te leggen waarom je de lange termijn belangen van het bedrijf voorop moet stellen, in goede tijden EN in slechte tijden.

Ik hoop, misschien tegen beter weten in, dat de tijd nu aanbreekt voor andere vormen van ondernemen; de co?peratieve onderneming, de (bewust) kleine specialist en de maatschappelijke verantwoorde ondernemers. Ondernemerstalent hoeven wij niet te verwachten uit de hoek van de huidige bestuurderskliek; zij bezuinigen omdat zij niets anders kunnen. Zij hebben onvoldoende kennis van ICT of ondernemingsgeest om hun bedrijven door zware tijden heen te loodsen of te investeren in de toekomst. De korte termijn beleid van banken heeft ons probleem veroorzaakt, en korte termijn denken van andere bedrijven zal ons niet vooruit helpen.

Een goede vriend van me werkt in een hotel. Eigendom van een jong echtpaar met goede bedoelingen voor zowel korte als lange termijn. Maar ook daar worden tijdelijke contracten niet verlengd en ook zelfs in proefperiode besloten om niet met mensen verder te gaan, vanwege de economische situatie.

En ik denk dat dit voor algemeen voor MKB geldt.

Wordt niet in het nieuws breed uitgemeten, terwijl situatie toch vergelijkbaar is.

Kijk eens in het onslagrecht (google), zelfs bij ontslag in de proeftijd zijn er rechten en plichten.

Mensen "ontslaan" op de laatse dag van hun proeftijd valt onder de categorie hufterig bestuur.
Ik denk dan ook dat Logica in de toekomst wel eens problemen kan krijgen, niet alleen bij de mensen die een baan zoeken, want je kan der zomaar zonder opgaaf van reden uitliggen, danwel bij bedrijven die zich op een redelijk sociaal vlak begeven.
De overheid staat niet echt bekend als een asociale partner, dus ik denk dat ook opdrachtgevers de voorkeur naar andere (mantel)partners zullen uitspreken.

Zes jaar geleden maakten een aantal ICT-werkgevers doelbewust misbruik van het proeftijdbeginsel om werknemers te dumpen. Zij gebruikten hiervoor het malafide outplacementbureau Cygnus BV. De boeven daarachter zijn inmiddels tot gevangenisstraf veroordeeld en enkele werkgevers, waaronder Havey Nash en Provide hebben hun werknemers achteraf een vergoeding moeten betalen.

Zie: http://www.freewebs.com/belverbs

De constructie die Logica toepast lijkt dan wel niet crimineel, maar is op zijn minst even onethisch. Het geeft in elk geval aan dat de ICT-branch nog vergeven is van de bedrijven die niet weten wat "goed werkgeverschap" inhoudt. Een proeftijd is namelijk bedoeld om iemands functioneren te beoordelen. Een werkgever die dat niet doet kan schadeplichtig zijn t.a.v. de werknemer.

Zie bijv: http://www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=AZ8036

Het is namelijk nogal wat om mensen perspectief te bieden door ze een vast contract te geven en ze minder dan 2 maanden later te vertellen dat dit ontbonden wordt omdat de economische omstandigheden zijn veranderd. De financi�le crisis is toch echt al wat langer bekend.

Ik zou dus alle gedupeerden willen oproepen, bij voorkeur in vereniging, na te gaan of er stappen tegen Logica genomen kunnen worden.

Ik ben mee eens met niet trotse Logican. Ik zal zeggen Atos deed niet anders dan Logica in dit geval.

Naar mijn mening is deze hele crisis gewoon gecre�erd !!! Azi� begint aan top te raken gezien over de hele wereldeconomie. Dus wat doen Europa en Amerika? Een crisis cre�ren... (stelletje losers en viezeriken)
Hiermee valt alles meteen ook perfect op z'n plaats want nu heeft ook de overheid een excuus om drastische maatregelen te nemen die uiteraard in het nadeel van de burgers vallen.

Het logica verhaal is ook naar mijn mening niks anders dan de wereld "laten zien" dat er bezuinigd moet worden en dat de winst niet al te groot is. Dit rekening houdend met de aandeelhouders.
Volgens mij hadden ze die mensen in proefperiode ook in dienst kunnen houden als ze bijvoorbeeld alleen al de helft van alle gratis drankautomaten zouden schrappen. Is dat niet een kostenpost waar best op bezuinigd kan worden ipv nieuwe aanwinst?

Hiernaast kan Logica zeggen wat ze wilt maar zo'n groot bedrijf zal toch niemand kunnen wijsmaken dat ze een paar weken geleden hier niet van op de hoogte waren.
Ze hebben gewoon te veel mensen "ingekocht" en kunnen die nu nergens meer plaatsen.


En wat die opmerking van de heer Kieboom betreft ben ik het helemaal mee eens. Hij is in februari in dienst getreden dus hoe zit het inderdaad met de proeftijd????

@Wil je niet weten:
Dat klopt ook, deze crisis is BEWUST gecreeerd, net als de crisis in de jaren 1930 in de VS.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-02T11:39:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.