Ecabo kiest beste ICT-leerlingen van Nederland

Kenniscentrum Ecabo heeft de beste ict-leerlingen van het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) geselecteerd. De drie ict-leerlingen doen in december 2010 mee aan de Europese beroepenwedstrijd EuroSkills in Lissabon. In het team zit, naast de drie ict'ers, ook een managementassistente.

Tim Slot van het Regionaal Opleidingscentrum de Leijgraaf in Veghel, kreeg de prijs voor de beste open source ict'er van Nederland. Frans Breddels van het Koning Willem I College in Den Bosch werd benoemd tot beste Microsoft ict'er. Joost Bouwmeester van het Graafschap College in Doetinchem is verkozen tot beste Cisco-specialist.

De scholieren moesten aan de hand van praktijkopdrachten laten zien dat ze hun toekomstige vak goed beheersen. Dat deden ze in teamverband. De kandidaten werden door een jury beoordeeld. ‘Het niveau was hoog en de resultaten lagen tot het einde dicht bij elkaar', zegt juryvoorzitter Ron Creutzberg van Ecabo.

Mirjam de Heus van het Hoornbeeck College in Amersfoort werd door de jury verkozen als beste managementassistent van Nederland.

EuroSkills

Het team doet in december 2010 mee aan EuroSkills in Portugal. Aan de wedstrijd doen in totaal vijfhonderd deelnemers mee in vijftig verschillende beroepen. Het is de tweede keer dat de wedstrijd wordt georganiseerd. In 2008 werd de wedstrijd in Nederland gehouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-08T14:19:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.