Logica zoekt talloze ICT'ers ondanks slecht jaar

sollicitatie

Honderdvijftig medewerkers verloren in het eerste kwartaal van 2010 hun baan bij ict-dienstenbedrijf Logica Nederland, blijkt uit de kwartaalcijfers. Toch zoekt de onderneming honderden nieuwe ict'ers, vertelt woordvoerder Christoph Linke. Het gaat om ervaren specialisten met minimaal hbo-niveau en meer dan drie jaar werkervaring. Het bedrijf organiseert kennissessies en opende een speciale website.

Een groot deel van de 150 banen die in het eerste kwartaal van 2010 verloren gingen, is te wijten aan natuurlijk verloop dat niet wordt gecompenseerd, vertelt Linke. Ook verloren tenminste 25 mensen hun baan bij de divisie Outsourcing Services. De ontslagen en het natuurlijk verloop vloeien voort uit de besparingsmaatregelen die Logica in 2009 op concernniveau aankondigde, zegt hij.

De maatregelen zijn nodig door de teleurstellende resultaten die het bedrijf boekt, met name in de Benelux. Logica boekte in deze regio in het eerste kwartaal van 2010 een omzet van 136 miljoen pond (ongeveer 160 miljoen euro). Dat is 14 procent lager dan dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf vermeldt niets over de winstgevendheid.

Kennissessies

Ondanks de slechte tijding zoekt het dienstenbedrijf actief nieuwe ict-professionals (zie kader). De automatiseerder heeft daarvoor de website WerkenbijLogica.nl geopend. Bovendien organiseert het bedrijf de kennissessies Guru4Pro. Daarbij spreken telkens drie specialisten over hun ervaring op een bepaald ict-gebied. De sessies werden tot dusver intern georganiseerd, maar zijn nu ook toegankelijk voor externe sprekers en belangstellenden.

Logica werft

De ict-dienstverlener zoekt enkele honderden ict-specialisten op de volgende gebieden. Het gaat daarbij om mensen met minimaal een hbo-opleiding en meer dan drie jaar werkervaring.

- ISA (infrastructure, security, architecture)
- Oracle
- Microsoft
- Testing & quality management
- Java
- SOA (service-oriented architecture)
- Technical software engineering
- SAP
- Siebel
- BI (business intelligence)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Prachtig zo'n verbloemde advertentie...

Ik vraag me af wie er voor Logica zou willen gaan werken.

Zeker kijkende naar de bedrijfscultuur en ook zeker naar de berichtgevingen over eerdere reorganisaties en slecht draaiende Benelux divisies.

De gerelateerde artikelen zeggen genoeg. Succes met de werving Logica.

Ik ga wel solliciteren. Niks mis met Logica.

Ik ook. Mooi bedrijf.

Het probleem van IBM, Logica en soortgenoten is dat ze eigenlijk moderne slavendrijvers zijn. Investeren niks in de mensen, uurtje factuurtje. Als je echt wat kan begin je voor je zelf en gebruik je deze bedrijven als tussenpersoon, maar dan wordt je er wel zelf het wijste van

Is een bedrijf dat hoog inzet op "OUTS!"ourcing een bedrijf met toekomst?

Logica is niet te verwarren met CMG. Bij CMG werd boven de markt betaald. Er werd veel verwacht van je bij CMG en je kreeg er ook veel voor terug. Bij Logica wordt verwacht dat je naar een jaarmeeting gaat in werktijd maar de verloren facturabele uren ook nog eens inhaalt door langer te werken. Bij Logica zijn veel trainingen in eigen tijd zodat er geen uren bij de klant verloren gaan. Er staat nog een sanering/reorganisatie voor de deur in de Benelux wegens slechte resultaten(niet alleen aan de crisis te wijten).

"Daarbij spreken telkens drie specialisten over hun ervaring op een bepaald ict-gebied. De sessies werden tot dusver intern georganiseerd, maar zijn nu ook toegankelijk voor externe sprekers en belangstellenden."

Heel slim bedacht Logica ;-)
Dan kun je als Logica - ervaren en goed opgeleide mensen van buiten je bedrijf laten spreken op je "eigen seminair" - Daar stuur je vervolgens je eigen (mindergoed opgeleide en dus goedkopere) personeel er heen.
Op deze slinkse wijze kun je als bedrijf - zonder al te veel opleidingskosten - zelf weer met de opgedane kennis aan de haal gaan bij je eigen klanten..


Ik ben heel benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen en wie hieraan gaat meewerken..

Voor alle zuurpruimen; lekker voor jezelf beginnen of bij de concurrent gaan werken, daar is het gras veeeel groener...

@Teun en Henk veel succes met je sollicitaties dan. Maar zorg wel dat je een goede rechtsbijstand hebt want de kans is heel groot dat er nog een paar grote reorganisaties aan komen. En de vorige keer hebben ze ook laten zien welke mensen er dan het eerste uitvliegen.

Maar ik ben benieuw wanneer het volgende bericht over massa ontslag van Logica bekend wordt.

ik snap niet dat ik nog thuis zit als er zoveel vacatures zijn, omscholing hebben ze daar wel eens over gehoord, ja bij 25 plus.

De meeste bedrijven zoals Logica, Atos Origin en Ordina hebben veel moeite met hun kosten.
Er zijn weinig opdrachten en de meeste opdrachtgevers hebben de projecten stopgezet.

Mijn advice:
- Als je een vaste baan hebt, ga niet bij Logica solliciteren. De kans is groot dat je in proeftijd wordt ontslagen.

- Als je geen vaste baan hebt, ga maar lekker solliciteren. Er is niks mis met Logica en je verliest niks.


Weer veel ongefundeerde meningen. Als ZZPer heb je (bruto) hoge inkomsten, veel meer administratie, sociale onzekerheid etc. Dat is gewoon een keuze. Er is absoluut veel verschil tussen de grote dienstverleners, maar vergeet niet dat de ene afdeling/Business Unit de ander niet is. Zelf werk ik al weer 2 jaar met veel plezier voor Logica en net als bij mijn vorige werkgever is de Unit waarbinnen ik werk geweldig! Schroom er niet voor om desnoods te vragen of je bij meerdere afdelingen kan/mag solliciteren als je eigen wens minder specifiek is. Ook is de sfeer per kantoor verschillend en Logica zit door heel Nederland…

Laten ze eerst maar eens fatsoenlijk alle mensen die ze er vorig jaar hebben uitgegooid hun vergoeding geven. Het lijkt wel een maffia praktijk. Dumpen van mensen die ze niet meer kunnen gebruiken en vervolgens weer (goedkope) mensen aannemen.

@Gedupeerde. Willen ze je niet nog een keer aannemen?
Daarnaast is het verhaal wat je schetst wel tekenend voor de manier waarop Logica met zijn mensen om gaat. Dus dek maar 2 keer na voor je er gaat werken

Ik ga er zeker niet nog een keer werken. Sinds mijn vertrek zijn er in mijn vakgebied velen vertrokken. Er is nog weinig kwaliteit over. Maar dat is ook een logisch gevolg als je zo met mensen om gaat. Goede kennis is als eerste weg. Wat blijft zitten, ....

Hahaha en weer erin trappen? Ingehuurd worden en bij het minste zuchtje tegenwind kun je oprotten! Dat is in elk geval mijn ervaring in de detacheringsbranche. Nou wat mij betreft bekijken ze het maar! Oplichters.

Blij dat ik bij een sociaal ICT bedrijf werk, ook crisis maar geen ontslagen...ITEGOS....maar sociaal!!

Na 15+ jaar te hebben gewerkt voor deze tent ben ik, net als veel ander ervaren personeel, mijn heil elders gaan zoeken waar je inzet wel gewaardeerd wordt. Jammer dat dit vroegere prachtbedrijf door het management wordt kapotgemaakt ten behoeve van de aandeelhouders.

Zo lang als er nog veel dure en incapabele managers binnen Logica rondlopen is er geen ruimte voor serieuze salarisgroei in de onder- en middengroep.
Zo lang Logica van zijn consultants eist dat ze zelf op zoek gaan naar hun eigen opdracht én niet of nauwelijks training aanbieden is er nauwelijks toegevoegde waarde.
Waar kan ik mij aanmelden als ZZP-er?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-06T15:41:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.