Genomineerde ICT-detacheerders van het jaar 2010

Yacht, iSense, Newskool, Peak-IT en Specialisterren zijn genomineerd voor een Computable Award in de categorie ICT-detacheerder van het jaar. Voor ict-detacheerders was het geen gemakkelijk jaar, veel bedrijven hadden te maken met een teruglopende vraag. De vijf genomineerden gingen ieder op hun eigen manier om met de teruglopende economie.

Computable maakt op 7 oktober 2010 tijdens een galadiner de winnaars bekend. Dan worden ook de andere 10 awards uitgereikt aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden op ict-gebied.

De redactie selecteerde uit voorgedragen partijen vijf genomineerden voor elke award. Lezers kunnen nu bepalen welke van de genomineerden volgens hen een prijs moet ontvangen. De lezers kunnen tot 23 september 2010 online stemmen.

Yacht

Detacheringsbureau Yacht ontkwam niet aan de economische teruggang. Het bedrijf kreeg minder opdrachten voor zijn interim professionals en sneed daarom in het personeelsbestand. Bij het bedrijf werken ongeveer 3500 werknemers, ook in andere sectoren dan ict.

Om de communicatie met de opdrachtgevers te vergemakkelijken ontwikkelde de detacheerder een ontwikkelpad ict. In dit schema staan 46 functiebenamingen van ict-functies. Het ontwikkelpad werd gemaakt na gesprekken met opdrachtgevers van Yacht. De ruim vijfhonderd benamingen die opdrachtgevers hadden werden teruggebracht naar 46. Dat maakt gesprekken met opdrachtgevers makkelijker, maar ook ict'ers werkzaam bij Yacht kunnen nu zien naar welke functies zij kunnen doorgroeien.

iSense

Detacheerder en recruiter iSense probeerde op een andere manier opdrachtgevers over te halen zaken met hen te doen. Zij ontwikkelden de dienst ‘Detavast'. Een gedetacheerde werkt eerst op proef bij de opdrachtgever. Bevalt hij of zij? Dan kan de klant de kandidaat na 1040 uur kosteloos overnemen.

iSense blijft tijdens de detavast-periode betrokken bij de klant en de ict'er. Dat betekent dat de detacheerder blijft investeren in zijn medewerkers. Sinds 2009 worden medewerkers uitgenodigd voor Personal Development Workshops, trainingen op het gebied van hun persoonlijke ontwikkeling en coaching en begeleiding.

NewSkool

Detacheringsbureau NewSkool geeft drop-outs de kans om alsnog hun diploma te bemachtingen door werk en studie te combineren. Deze studenten worden voornamelijk ingezet bij ict-bedrijven. De studenten gaan vooral aan de slag als servicedeskmedewerker of projectcoördinator.

Het bedrijf neemt de studenten in dienst en betaalt het college- en boekengeld. Volgens de detacheerder zijn hbo-geschoolde servicedeskmedewerkers normaal gesproken moeilijk te vinden, en kunnen bedrijven door deze constructie wel dergelijke medewerkers in dienst nemen.

Peak-IT

Detacheerder Peak-IT ziet na een slechter jaar weer tekenen van herstel. Het bedrijf werft daarom 105 nieuwe medewerkers. Het gaat om zestig systeembeheerders en helpdeskmedewerkers met een tot tien jaar werkervaring. Daarnaast wil de dienstverlener in de zomer drie klassen starten van de Peak-IT Academy. In elke klas zullen vijftien mbo-starters zitten.  Deze medewerkers zullen zowel technische als sociale vaardigheden op doen.

Ook worden werknemers die al in dienst zijn op cursus gestuurd om ze sociale vaardigheden bij te brengen. Deze medewerkers worden omgeschoold tot 'nieuwe ict'ers', zoals Peak-IT ze noemt. Daarvoor is het bedrijf partner geworden van het Helpdesk Institute (HDI), een internationaal ict-trainingsinstituut.

Specialisterren

De werknemers van detacheerder Specialisterren zijn bijzondere werknemers, het bedrijf heeft namelijk alleen autisten in dienst. Deze werknemers voeren testopdrachten uit voor klanten. Dat doen ze niet bij de klant, maar in een ruimte in Nieuwegein. De werkplek is ingericht op de beperking van de werknemers.

Het bedrijf wil de komende jaren flink groeien. Inmiddels werken er tien medewerkers bij Specialisterren. In 2014 moeten dat er 150 zijn, verspreid over drie locaties in Nederland. Bij het vinden van nieuwe mensen, werkt de detacheerder samen met partners, zoals Altrecht Talent. Dat is een GGZ-dienst die mensen met een psychiatrische achtergrond of sociale kwetsbaarheid begeleidt in het dagelijks leven en helpt met het vinden van een baan.

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-21T12:00:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.