NH Corporate Training is failliet na fraude

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Ict-opleider NH Corporate Training in Rotterdam is op 22 juni 2010 failliet verklaard. Het bedrijf had tot eind april een franchise op de opleidingen van het Amerikaanse New Horizons. Er waren vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam en Zwolle. Advocaat Maurits Renzen van het kantoor Huijzer & Renzen in Rotterdam is aangesteld als curator.

Het faillissement van NH Corporate Training wordt bevestigd door directeur/eigenaar Camiel de Clercq. Directe aanleiding voor de financiële problemen is volgens hem een omvangrijke fraude door een personeelslid. Het gaat volgens hem om een vrouw, die een groot bedrag van de rekening van het bedrijf heeft overgeboekt naar haar eigen rekening. 'Ik ben hier heel erg van geschrokken', zegt De Clercq. Het gaat om een bedrag van circa 100.000 euro. 'Dat geld hadden wij goed kunnen gebruiken.'

NH Corporate Training was druk bezig met het uitstippelen van een nieuwe strategie, nadat in april 2010 New Horizons onverwacht de franchiseovereenkomst met het bedrijf beëindigde. Aanvankelijk zette de onderneming zijn activiteiten onveranderd voort, tot de rechter dit op 4 juni 2010 verbood. Daarom had het Amerikaanse New Horizons de rechter in kort geding gevraagd.

Tweede franchise

Het doordraaien van NH Corporate Training bracht de Amerikanen in een lastig parket, omdat de franchise inmiddels was doorverkocht aan investeerder Erik Boersma uit Elburg. Boersma kocht in februari 2010 uit een faillissement de twee New Horizons-vestigingen in Utrecht en Apeldoorn. Op basis van zijn tweede franchise wil hij op korte termijn vestigingen openen in het gebied waarin NH Corporate Training actief is.

Onvindbaar faillissement

Met het faillissement van NH Corporate Training in Rotterdam is iets bijzonders aan de hand. Directeur/eigenaar Camiel de Clercq weet er van, ook de kersverse curator Maurits Renzen is op de hoogte. Maar de Insolventiekamer van de Rotterdamse rechtbank kan niets vinden over het faillissement dat op 22 juni 2010 werd uitgesproken. 'Heeft u een zaaknummer? NH Corporate Training? Nee hoor, wij hebben geen faillissement uitgesproken. Wat is het zaaknummer?', vraagt een woordvoerster van de rechtbank.

Bezoekers van de site Computable.nl meldden de faillissementsaanvraag al op 21 juni 2010. 'Mensen, het is over en uit met NH, morgen wordt het faillissement uitgesproken', stelde lezer 'Coach' om één minuut voor zeven 's avonds. Een dag later werd gemeld dat het faillissement daadwerkelijk was uitgesproken. Lezer 'Ghost' schreef om elf minuten voor zeven: 'Mensen, NH is officieel failliet verklaard vanmorgen om 10.00 uur'.

Het faillissement is dan ook niet uitgesproken in Rotterdam, maar in Breda. Bij de uitspraak is bepaald dat de rechtbank in Rotterdam, de vestigingsplaats van de failliete onderneming, de verdere afhandeling van het faillissement zal doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Rechter verbiedt misbruik naam New Horizons

New Horizons kan salarissen niet uitkeren

New Horizons doet cursussen in uitverkoop

Belastingdienst legt beslag bij New Horizons

Boersma aast op alle New Horizons-vestigingen

New Horizons daagt ex-franchisenemer

New Horizons Amsterdam draait door

New Horizons groeit in Europa

New Horizons kwam verplichtingen niet na

New Horizons huurt nieuw pand in Utrecht

Boersma bouwt New Horizons-imperium

New Horizons zag crisis niet aankomen

Boersma koopt failliet New Horizons Utrecht

Opleider New Horizons Learning maakt doorstart

Opleider New Horizons in Utrecht failliet

ICT-opleider New Horizons staakt activiteiten

New Horizons-vestigingen bundelen krachten

CEA Systems zal New Horizons terugbetalen

Curator stelt New Horizons-baas aansprakelijk

ROC Landstede koopt deel New Horizons

NH Corporate Training tilde Rabobank

'Fraude bij NH veroorzaakte faillissement niet'

Curator verkoopt bezit NH Corporate Training

CDG Automatisering is failliet verklaard

Curator krijgt bod op NH Corporate Training


Reacties

Fraude van een medewerkster? Misschien, maar toch niet de enige reden. Typisch staaltje mismanagement en creatief boekhouden. Een ton weggefraudeerd, maar stond er in het vorige artikel niet een half miljoen schuld aan de Belastingdienst? 3 ton franchisebedragen niet betaald? Doorgaan nadat je franchise contract op is gezegd?

De Belastingdienst en curator doen er verstandig aan maar eens heel goed naar de boekhouding te kijken, daar zitten ongetwijfel nog wel wat meer 'onregelmatigheden' in.....Camiel de Clercq is aan de berichten te zien in ieder geval niet vies van een eigen waarheid creëren. Ben benieuwd hoe het bij CEA Software, zijn andere bedrijf, gaat...zelfde laken een pak? Meer artikelen hierover zou leuk zijn!

Nu kan iedereen zien hoe gemeen Dhr de Clercq is door eerst na ontdekken van fraude te zeggen: 'ik doe geen aangifte' om vervolgens de dame in kwestie nog te laten werken, hoe erg vind je het dan? Elk ander bedrijf had toch stappen ondernomen. En om dan daarna zich van de domme te houden en te zeggen ben zo geschrokken, sorry maar we hebben allemaal op school gezeten en zijn niet gek.

Hij doet het nu zo voorkomen dat niet HIJ de schuldige is van zijn fallisement terwijl hij er niets aan heeft gedaan om het te voorkomen. Het personeel heeft altijd moeten wachten op hun welverdiende salaris. Het is maar goed dat de medewerkers hun salarisstrook van juni nog hebben gehad, anders had hij hen dat ook nog door hun neus geboord.

Precies, als je alle andere artikelen bekijkt waarin hij in een kwaad dag licht wordt gezet daar geeft hij geen commentaar op. En nu hij zijn kans schoon ziet om het faillissement in iemands schoenen te schuiven is hij er als de kippen bij. Deze man is ziek, een patologische leugenaar. Hij kon wel bijna 2 ton missen aan advocaatkosten maar hij kon zogezegd niet de salarissen betalen. Ja, we hebben zeker allemaal op school gezeten. Hij heeft er zelf een zooitje van gemaakt. Faillisement zat er allang aan te komen, het was enkel een kwestie van tijd. Bijna het voltallige personeel heeft faillisement aangevraagd. Nou, hoeveel vertrouwen heeft het personeel dan je als werkgever. Iedereen kotst hem uit!

Kijk hier het nieuwe bedrijf van Camiel ...Hebben werkelijk waar overal waar New Horizons stond "centraal ICT college "gezet hahahahaha
dus mensen u word straks weer gebeld
www.centraalictcollege.nl

Dat zal net zo'n zooitje worden als NH. Camiel de Clerqc heeft hier geen kaas van gegeten. Net als zijn rechterhandje, die er vanaf november werkt. Die snapt het ook niet en die moet de boel runnen, het is een lachtertje. We worden weer in de maling genomen.

Hoe is dit mogelijk????

300 centers?? hahah...copy paste

Met 300 centers verspreid over 60 landen is Centraal ICT College wereldleider in het verzorgen van it- trainingen en opleidingen. Centraal ICT College is microsoft certified gold partner voor learning solutions, en sinds 2007 de grootste it opleider in het land. Centraal ICT College nederland is door microsoft diverse keren onderscheiden voor de hoge kwaliteit van dienstverlening en klantgerichte innovatieve oplossingen, waaronder de prestigieuze award “technology innovation partner of the year”. met een historische groei van gemiddeld 25% per jaar heeft Centraal ICT College grote ambities. Op dit moment werken er zo’n 120 medewerkers, en zijn er vestigingen in amsterdam, apeldoorn, breda, cuijk, elsloo, den haag, eindhoven, groningen, rotterdam, utrecht en zwolle.

Check this:
http://www.centraalictcollege.nl/contacts/
lees de vraag hoe kent u New horizons?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-25T11:28:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.