TU start ICT-studie met universiteit Nyenrode

student vrouw leren laptop computer

Universiteiten Nyenrode en TU Delft komen met een studie die ervoor moet zorgen dat het onderwijs beter aansluit op het bedrijfsleven. De opleiding Executive Master in Business Administration (MBA) in Business en IT begint in oktober 2010. De twee partijen verwachten veel van de samenwerking, omdat Nyenrode zich richt op bedrijfskundige- en managementstudies en TU Delft zich bezighoudt met techniek.

Volgens de opleiders zijn ict-studies vaak te technisch, maar komt ict in veel MBA-opleidingen juist te weinig aan bod. Dat zou 'een mismatch tussen vraag en aanbod' in de Europese onderwijsmarkt veroorzaken. De samenwerking tussen de universiteiten moet daarin verandering brengen.

Voor het samenstellen van de studie werkten de universiteiten samen met chief information officers. Voorzitter Hennie Wesseling van het CIO Platform Nederland werkte mee aan de ontwikkeling van de opleiding. 'Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de meeste business gedreven wordt door ict,' laat hij weten.

Studenten kunnen zelf hun studie samenstellen, doordat zij kunnen kiezen uit diverse modules. De opleiding begint in oktober met twee modules. Later komen daar nog andere lespakketten bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-02T08:29:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.