Bedrijven delen ervaring met ICT-docent

Vertegenwoordigers van ict-bedrijven gaan docenten laten zien hoe zij ict-middelen kunnen gebruiken. Zij doen dat tijdens het evenement Summerschools 2010 dat Stichting Kennisnet organiseert op 23, 24, 30 en 31 augustus. De bijeenkomsten vinden plaats in het pand van IBM in Amsterdam.

De presentaties die tijdens het evenement gehouden worden, gaan bijvoorbeeld over de manier waarop ict gebruikt kan worden om personeel op te leiden. Ook vertellen medewerkers van bedrijven wat zij verwachten van werknemers van de toekomst en hoe onderwijs er nu en in de toekomst uit zou moeten zien.

De eerste dag van Summerschools 2010 draait vooral om de invloed die technologische ontwikkelingen hebben op het onderwijs. Een dag later wordt gekeken hoe docenten die ontwikkelingen kunnen gebruiken tijdens hun lessen.

Naast IBM zijn onder andere Microsoft, Adobe en HP aanwezig op het evenement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

He he eindelijk gaat het bedrijfsleven zelf actief stappen ondermenen om de kwaliteit van het staats-onderwijs te verbeteren... dat heeft lang geduurd zeg :-P

Volgende nieuwsbericht:
De grote ict bedrijven steken de koppen bij elkaar en gaan zelf HUN EIGEN BEDRIJFSSCHOLEN oprichten, om de kwaliteit van de ictopleidingen ZELF te waarborgen"Goed ICT onderwijs heb je zelf in de hand!- postbus 51b"

Met zal wel moeten wil men over tien jaar nog mensen hebben die meer kunnen dan een DVDtje in een laatje leggen.
Goede ontwikkeling dus. uiteraard zal hierin ook wel weer een hoop commercieel belang de kwaliteit doen vertroebelen maar er is een begin.

Kennisnet is zo te zien een trend in onderwijs land vergeten. Ik zie Google niet als één van de partij-en. Zou toch wel logisch zijn voor kennisnet om daar ook naar te kijken. Vele leerlingen zitten immers als op gmail. En Google Apps for Education is gratis te gebruiken voor scholen.
Klinkt als een mooie bezuinigingsmaatregel, is misschien nog wat voor de kabinetsformatie :)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-23T09:26:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.