Ordina zoekt nieuwe medewerkers bij kaarslicht

Ict-dienstverlener Ordina werft nieuwe medewerkers via een diner. Het etentje op het hoofdkantoor in Nieuwegein op 23 september 2010 moet geïnteresseerden een kijkje in de keuken van het bedrijf bieden. De dienstverlener zoekt driehonderd nieuwe medewerkers. Het gaat om ervaren consultants en technisch specialisten in vakgebieden als financiën, risicobeheer, enterprise content management, SAP, Java, Microsoft, implementatie, e-Business Suite, Oracle, service management, testen en infrastructuur.

Algemeen directeur Ronald Kasteel verzorgt het welkomstwoord. Daarna zullen Ordina-medewerkers met verschillende functies en achtergronden de bedrijfscultuur en het werken voor de dienstverlener persoonlijk toelichten. Ondernemer en investeerder Annemarie van Gaal spreekt over de ontwikkeling van de loopbaan en hoe mensen die kunnen beïnvloeden door op onverwachte momenten bepaalde keuzes te maken.

Het eten wordt bereid door meesterkok Rudolph van Veen. Hij is bekend van zijn optreden in het RTL-televisieprogramma Life & Cooking. De presentatie van de avond is in handen van tv-presentatrice Elsemieke Havinga.

300 nieuwe medewerkers

Ordina zoekt driehonderd medewerkers. Het bedrijf zoekt tweehonderd technische ict'ers en honderd consultants die meer dan vijf jaar ervaring hebben. Geïnteresseerden moeten zich van te voren aanmelden.

Op 30 juni 2010 had het bedrijf per ultimo 3829 mensen in dienst. Per ultimo 30 juni 2009 was dat 4384.

In 2009 verdwenen bij Ordina per saldo 830 Nederlandse voltijdsarbeidsplaatsen (fte's). Eind 2008 telde het bedrijf 4325 plaatsen en een jaar later waren dat er nog 3495. Dat is een daling van 19 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is toch geen NIEUWS? Sinds wanneer staan er "gratis" commerciële teksten in een NIEUWSbrief!?

Dat is wel nieuws als het wordt gelinkt aan de regelmatig voorkomende ontslaggolven bij het bedrijf (zoals is gebeurd). Ontslaan>aannemen>ontslaan. Ik werd er gek van en hoef zo'n baas dus niet meer. Die onzekerheid is niet goed voor het personeel en - lijkt mij - ook niet voor de Ordina-klanten.
Slecht management dat met alle winden mee waait. Lange termijnvisie ontbreekt. Dat lijkt me een duidelijke conclusie.

Ai ai, te veel de laan uitgestuurd? Dit is toch geen nieuws?

Leuk initiatief, heb Annemarie van Gaal altijd al een keer willen horen spreken. Goed bezig Ordina!

Eerst er honderden aan de deur zetten en dan er honderden nieuwe aanwerven die niet beter weten .

@ Ex-Ordinees

Het aannemen van deze mensen heeft niks te maken met het ontslaan van de eerdere Ordinezen. Deze actie komt naar aanleiding van het massale vertrek van ervaren mensen.

In 2007 werkten er nog 5500 mensen bij Ordina, eind 2009 nog 3495. Die afname komt niet alleen door ontslag, ook door ontevreden personeel die zijn/haar heil ergens anders zoekt.

Gelukkig is er nu een kentering waarneembaar. Laten we hopen dat de hele it-sector weer aantrekt, dat is voor iedereen goed!

@Ordinees
"Laten we hopen dat het voor de hele it-sector aantrekt" is reeds van toepassing op de echt ondernemende, creatieve en innovatieve ict-bedrijven.
Die pakken nu volop de omzet af van bedrijven zoals Ordina.

Het slechte functioneren van een aantal grote jongens is opvallend. En dan met name de mate waarin. Forse omzetverliezen, terugloop en uitstroom van ervaring.

Een avondje met een meesterkok zal hierin weinig verandering brengen. De dag erna staan er immers gewoon weer spruiten op het menu:)
Ook omdat potentiële medewerkers de trucendoos van de grotere jongens inmiddels wel kennen en kiezen voor de ict bedrijven waar ze geen nummer zijn maar een gewaardeerde collega.

Diner bij kaarslicht. Geheel aansluitend op de schone schijn van dit bedrijf. Een "ieder voor zich, god voor ons allen detacheerder".
Waarom denk je dat er ook velen die niet weg hoefden zijn weggegaan?
Het gaat er niet om goede dingen voor klanten, al helemaal niet om mensen, shareholder value is top prioriteit.

Echt te belachelijk voor woorden dit... Ordina blijft me zelfs na m'n vertrek verbazen.

Ik snap werkelijk niet dat Dhr Kasteel zichzelf nog aan kan kijken in de spiegel.

Beursgenoteerde ICT-toko's... denk alsjeblieft niet dat het ook maar een beetje om de werknemers gaat.

Ik ben zelf vrijwillig opgestapt bij Ordina afgelopen jaar. Verbaast me niets dat ze mensen zoeken. Goeie mensen lopen weg... weinig mogelijkheden binnen het bedrijf.

En ze betalen slecht.

Ordinees heeft gelijk, er zijn veel medewerkers vertrokken omdat ze ontevreden waren, ik ben daar ook een van. En bedrijf dat intern slecht communiceert, en de arbeidsvoorwaarden met terugwerkende kracht aanpast, daar wil ik niet voor werken.

Voor geïnteresseerde in dit evenement: Bij kaarslicht ziet het er misschien iets mooier uit, maar ik zou het toch maar bij daglicht bekijken.

en dan mag je - bij kaarslicht - ook meteen je contract tekenen, zodat je de kleine lettertjes niet kunt lezen??

Prachtig initiatief van Ordina. Hier zullen zeker veel top specialisten op af komen.

Is dit geïnspireerd door de klassieker van Rob De Nijs?
Hoe ging dit ook al weer? "Zet een kaars voor..."

1. In verhouding tot de ons omringende landen werken er in Nederland ongeveer 3 maal zoveel mensen bij ICT uitzendbureau's vergelijkbaar met wat er van Ordina is geworden. Zonder dat hiervoor een duidelijke reden aanwezig is.
2. In Nederland is het het percentage maatwerk veel hoger dan in vergelijking met andere landen waar men sneller is omgeschakeld in allerlei sectoren naar marktleidende standaardoplossingen.
3. In Nederland mislukt meer dan 90% van alle ICT projecten.
4. De crisissen hebben als positief effect dat partijen kosten bewuster worden en sneller overstappen naar bewezen standaardoplossingen.
5. Bedrijven als Unit4 en TSS die uitsluitend standaardoplossingen bieden en geen uitzendbureau zijn, groeien tegen de klippen op, misschien juist wel in deze tijd.
6. De kwaliteit van het ICT onderwijs in vergelijking tot landen als bijvoorbeeld Oekraine, Bulgarije, Roemenie, is zeer bedroevend. Dat gecombineerd met het feit dat we in Nederland niet meer de mentaliteit hebben (door de vele goede jaren) waarin we de mouwen opstropen en met passie, en beleving doen wat er moet gebeuren, maakt dat veel werk naar het buitenland vlucht (ook Ordina start een Roemeense vestiging).
7. de strategie van bedrijven als Ordina is jarenlang gebaseerd geweest op het doen van overnames, dat was het instrument om de marge en winst- en verliesrekening te reguleren. Nu blijkt dat een niet inhoudsloze visie en strategie misschien ook wel handig zijn in tijden waarin een start is gemaakt met het opruimen van bedrijven zonder een toekomst.

Conclusie:
1. Er vindt een natuurlijke shake-out plaats in de markt, het aantal uitzendkrachten (zoals het personeel van Ordina), zal blijvend en structureel afnemen in Nederland.
2. ICT Bedrijven die niet in staat zijn om kwaliteit van dienstverlening te verbeteren door zich echt te specialiseren, echt kleur te bekennen, echt te investeren in concrete producten en oplossingen. Eigenlijk zijn de van oorsprong Nederlandse ICT reuzen verworden tot strategieloze en visieloze ondernemingen die uitsluitend nog meezwalken op de golven van de conjunctuur.
3. Ordina is in 2 jaar tijd gehalveerd, daar hoor je niemand over. Vele goede consultants zijn afgevoerd/ontslagen op basis van last in/first out principe. Dat men nu 300 man zoekt is niet omdat er weer werk is voor 300 man extra, maar omdat er een kaalslag heeft plaatsgevonden en de klanten betere kwaliteit eisen.
4. Ordina staat in de verkoop, het spel van LOOKING GOOD is begonnen, dat doe je onder andere door te melden dat je kans ziet om 300 man extra uit te zenden en dan kom je met een dineetje bij candlelight zelfs in deze tijd nog in het nieuws ook.

Het goede nieuws is, het komt niet meer goed, EVOLUTIE (ook in it uitzendbureau land) RULES!

@geweten: leuke cijfers, heb je ergens de onderzoeken waar ik de details kan vinden? Vooral je eerste punt vind ik zeer interessant (kan ik misschien goed gebruiken voor nieuwe supplement op mijn boek). Heb je linkje?

Punt 3 is toch ongeveer 50%? Of ligt dat aan de definitie van mislukken? :)

Verder misschien leuke aanvulling, geen idee of het mag, maar een interviewtje met mij in AG: http://www.automatiseringgids.nl/artikelen/2010/35/arbeidsmarkt-nog-in-mineur.aspx

Aangezien dit niet enkel Ordina is, maar alle grote detacheerders. Ik verwacht dat meer dan de helft van de grote jongens(Atos, Logica, Cap, Ordina, Accenture) voor 2020 failliet / weg zal zijn. Ten eerste door het gebrek aan strategisch personeelsbeleid, waardoor steeds minder mensen er voor willen werken. Maar er speelt nog iets mee, namelijk het feit dat er steeds minder grote bedrijven komen. En olifanten doen het met olifanten, maar muizen lieven met muizen. De afname van de gemiddelde bedrijfsomvang in Nederland (Frans van der Reep heeft hier vanuit zijn lectoraat aan inholland mooi onderzoek naar gedaan) zal tot gevolg hebben dat er minder ruimte is voor de grote dienstverleners.

Dit raakt overigens niet enkel de IT. Ook de accountants zullen problemen krijgen (ik verwacht 2 van de big 4 2020 niet zullen halen) en de uitzendbureaus (zelfde verhaal).

Man oh man, wat een reacties. Volgens mij had de titel van het artikel moeten zijn:" Ordina zoekt nieuwe medewerkers met een zaklamp" Wie wil er nou bij zo'n toko werken. Ik kijk iig nog ff verder. Cheers!

Ordina toont ook meteen zijn gevoel voor humor door Rudolph van Veen te presenteren als meesterkok

Wat een afgang vandaag hopen op nieuwe groene kansen.
Ik verwacht binnenkort wel goed nieuws.

ik irriteer mij mateloos aan iedereen die altijd alleen maar dit soort artikelen gebruikt om een bedrijf af te zeiken!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-08T11:29:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.