Efficiënter op de werkvloer: zes tips

'Laat zien dat je verantwoordelijkheid aankunt'

Het mag allemaal wel wat efficiënter op de werkvloer, melden ict'ers op Computable.nl. Leden van het Loopbaan-expertpanel hebben wel wat ideeën. Hun suggesties variëren van op zoek gaan naar online hulpmiddelen tot het schrijven van een business case.

De ict'ers die hun behoefte aan efficiënt werken uitten, deden dat toen duidelijk werd dat sommige werkgevers ondanks de aantrekkende economie verwachten dat hun personeel harder moet gaan werken. Dat is niet slim, aldus de werknemers. Computables loopbaanexperts geven advies.

Patrick Koning, ICT-Academie Koning Willem I College

Vaak kan in 20 procent van de tijd 80 procent van het benodigde resultaat behaald worden. Het helpt om daarbij een to-do-lijstje bij te houden. Geef daarop ook aan wat de prioriteit en eindtijd van elke taak is. Dit helpt enorm, zowel voor de medewerker als voor de gehele organisatie.

Tjibbe van der Zeeuw, Qhuba

Ga zelf op zoek naar online tools om efficiënter te werken. Veel daarvan zijn gratis of goedkoop beschikbaar en vragen bijna geen beheer. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en het werken ermee is snel te leren. Doe aan doe-het-zelf-ict: schaf een laptop of tablet aan en test zelf welke tools geschikt zijn.

Bianca van de Haar, Rent a Friend begeleiding

Sta eens stil bij wat je allemaal doet op een dag en maak een goede planning. Stel prioriteiten en kijk of je sommige dingen per ongeluk dubbel doet, zoals het controleren van e-mail zonder direct op berichten te reageren. Vraag je ook af of je een klus afmaakt voordat je aan een nieuwe begint en sta open voor thuiswerken.

Gert-Jo van der Heijden, Yacht

Geef bij de juiste persoon in de organisatie aan hoe het efficiënter zou kunnen. Dat is niet alleen je baas. Zoek medestanders en beïnvloeders die je kunnen helpen bij het uitvoeren van je plan. Schrijf een soort business case en maak inzichtelijk wat een idee oplevert, want investeringen moeten worden terugverdiend.

Ron van der Kleij, KVL Inspiratie Technologie

Vraag je af hoe je werkgever meer gebruik zou kunnen maken van je capaciteiten en bekijk welke factoren je binnen jouw bedrijf kunt beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het teamgevoel, de balans tussen werk en privé en open communicatie. Geef aan welke taken beter georganiseerd kunnen worden en welke technologische middelen je daarvoor nodig hebt.

Denis Bierling, Pink Elephant

Laat zien dat je verantwoordelijkheid aankan en neem initiatief. Zo geef je aan dat je best je eigen tijden kunt indelen en zelf kan bepalen waar je je werk doet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

"Rennen, rennen, rennen!" roept de manager. "Welke kant op?" vraag ik. Antwoord van de manager: "We hebben nu echt geen tijd om daarbij stil te staan."

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-20T15:28:00.000Z