Google begint Android-applicatiewinkel

Dit artikel delen:

Op internet opent Google binnenkort een winkel voor toepassingen die draaien op Android, het nieuwe besturingssysteem voor mobiele telefoons. De winkel wordt vergelijkbaar met de App Store van Apple.

Onder de naam Android Market tuigt zoekreus Google een online applicatiewinkel op voor Android, zijn nieuwe besturingssysteem voor mobiele telefoons. De winkel wordt vergelijkbaar met Apples iPhone App Store, waar iPhone-gebruikers met een druk op een knop toegang tot honderden applicaties.

Marktplaats

Met Android Market biedt Google ontwikkelaars een commerciële marktplaats voor applicaties. Ze kunnen hun content aanbieden op een open service met een systeem voor feedback en rating, zoals op YouTube. Na registratie kan de ontwikkelaar zijn applicatie uploaden en publiceren.

De concurrerende App Store van Apple is tot nu toe een succes te noemen. Steve Jobs liet begin augustus nog weten 1 miljoen dollar per dag te verhandelen via de downloadwinkel.

Ontwikkelkit

Eind augustus werd bekend dat de Nederlander Eric Wijngaard Googles programmeerwedstrijd voor Android had gewonnen. Hij ontwikkelde PicSay, een eenvoudig fotobewerkingsprogramma voor op de mobiele telefoon, en ontving daarvoor een bedrag van 275.000 dollar.

Voor de ontwikkeling van zijn applicatie gebruikte Wijngaard de ontwikkelkit van Android. Hij kent de kit van Apple echter ook. "Er zijn meer mogelijkheden bij Android. Je hebt toegang tot veel meer onderdelen. Zo kan je bijvoorbeeld een applicatie in de achtergrond laten draaien, ontzettend belangrijk bij een programma als Messenger. Dat kan niet bij de iPhone."

In de schappen

In oktober 2008 of in elk geval voor het eind van het jaar wordt de eerste smartphone die draait op besturingssysteem Android op de markt gebracht. De Amerikaanse aanbieder T-Mobile USA krijgt dan de HTC Dream in zijn schappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-01T10:30:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.