IBM brengt iNotes voor iPhone

Dit artikel delen:

IBM heeft een uitvoering van Lotus Notes nu gereed voor de iPhone. De groupware-software is nu beschikbaar als webapplicatie, genaamd iNotes Ultralite, voor de bekende smartphone van Apple.

IBM heeft zijn groupware Lotus Notes nu uitgebracht voor de iPhone. Het betreft geen lokaal draaiende clientsoftware maar een webapplicatie. Die draagt de naam iNotes Ultralite en is toegankelijk via de Safari-webbrowser die Apple meelevert op zijn smartphone.

Notes-beheerders moeten wel eerst versie 8.02 van de Lotus Domino Web Access-toevoeging installeren. Daarmee krijgen iPhone-gebruikers toegang tot de mail-, agenda- en adresboekfuncties van die groupware. Zakelijk gebruik van de bekende Apple-smartphone krijgt hiermee een oppepper.

Microsoft Exchange

Apple heeft zelf al ondersteuning ingebouwd in de iPhone voor de meestgebruikte groupware: Exchange Server van Microsoft. Ondersteuning voor die serversoftware is toegevoegd aan de iPhone met versie 2.0 van de firmware. Die software-update is geïntroduceerd samen met de 3G-uitvoering van de hardware. Gebruikers van Apple's iPhone krijgen met de 2.0-firmware toegang in de Mail-applicatie op die smartphone tot hun zakelijke mail, op Exchange.

IBM kiest vooralsnog niet de route van ondersteuning voor de mailclient van de iPhone zelf. De ict-leverancier zegt wel met Apple te werken aan het overzetten van de Lotus Notes Traveler naar de Apple-smartphone. De begin dit jaar verschenen versie 8.0.1 ondersteunt de iPhone niet.

Daarnaast verleent IBM medewerking aan Visto. Die leverancier van software voor smartphones wil de Traveler-software koppelen aan zijn eigen mailsoftware Visto Mobile, waarmee de iPhone aansluit op Notes. De samenwerking daarvoor is een jaar geleden opgezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-30T09:44:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.