Android Market rekent geld voor applicaties

Dit artikel delen:

In de applicatiewinkel Android Market zijn behalve gratis toepassingen ook betaalde producten te koop. Het lijkt er op dat Google hiermee de aanval opent op de Apple AppStore.

Android Market, de online winkel met toepassingen voor het door Google opgetuigde opensourcebesturingssysteem Android,  biedt behalve gratis ook betaalde applicaties aan. Ontwikkelaars mogen zeventig procent van de omzet houden, de rest steekt Google in eigen zak om onkosten te vergoeden.

Nu er geld mee gemoeid is, wordt de ontwikkeling van deze applicaties voor Android-programmeurs een stuk aantrekkelijker. Het lijkt er op dat Google hiermee de aanval opent op Apple. Tot nog toe zijn er in de online Android-winkel voor applicaties weinig programma's te vinden. Zeker in vergelijking met de Apple's AppStore die beduidend meer in de belangstelling staat bij ontwikkelaars.

G1

Met de mogelijkheid om te verdienen aan applicaties voor het Android-besturingssysteem zullen waarschijnlijk veel meer softwaretoepassingen worden gemaakt voor gebruikers van het platform. Vooralsnog draait Android alleen op de G1. Dat is een smartphone van de Taiwanese fabrikant HTC die vanaf oktober 2008 te koop is in de VS en Groot-Brittannië. In het voorjaar verschijnt het toestel ook in Nederland en enkele andere West-Europese landen.

Om de populariteit van de AppStore van de concurrent te benaderen, moet flink wat werk verzet worden. Op Apple's marktplaats lopen de applicaties in de duizenden, veelal tegen betaling te downloaden. Apple liet in november nog weten dat er meer dan 300 miljoen applicaties gedownload zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-05T14:26:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.