Online quiz Computable

Puzzel mee naar een HTC-smartphone

Dit artikel delen:

In samenwerking met HTC en Acronis houdt Computable van maandag 6 april tot en met zondag 19 april 2009 een online quiz. Elke werkdag kan er door middel van het beantwoorden van een vraag een woord gevonden worden en uiteindelijk kan met tien woorden de HTC S740-smartphone gewonnen worden. Om de dag kan er ook een pakket Acronis True Image Home 2009 in de wacht gesleept worden. Insturen kon tot en met zondag 26 april 2009.

Van maandag 6 april tot en met zondag 19 april 2009 werd er elke werkdag op Computable.nl rond 12.00 uur een kennisvraag voor publicatie vrijgegeven die leidt tot de vondst van een woord. Gedurende veertien dagen worden er dus tien woorden gevonden die aangeleverd in de juiste volgorde kunnen leiden tot het winnen van de S740-smartphone die HTC voor deze online quiz beschikbaar stelt. Ook geven wij om de dag het pakket Acronis True Image Home 2009 weg. Voor het winnen van de hoofdprijs dienen de tien gevonden worden in de juiste volgorde bij de redactie van Computable te worden aangedragen via het invulformulier. Om het Acronis-pakket te kunnen winnen dienen per twee dagen de woorden gevonden te worden die samen de belangrijkste woorden zijn uit bestaande, Nederlandse spreekwoorden of gezegdes. Om de dag kunnen deze oplossingen ook via het invulformulier naar de redactie verzonden worden.

Hieronder zijn vanaf aanstaande maandag de vragen terug te vinden die leiden tot de vondst van de juiste woorden en waarmee spreekwoorden of gezegdes gemaakt kunnen worden. Als je de woorden in de goede volgorde zet, dan kan dit leiden tot het winnen van de HTC S740-smartphone. Het insturen van het goede antwoord kon tot en met zondag 26 april 2009 via het invulformulier. Op maandag 27 april 2009 zullen wij de hoofdprijswinnaar bekend maken. Mocht je een van de tweedagsprijzen willen winnen, noteer dan de gevonden woorden, maak er een spreekwoord of gezegde van en verstuur het via het invulformulier naar ons. Reageren op de tweedagsprijs kan tot en met 12.00 uur, één dag na de tweede vraag. Uit alle goede inzenders trekken wij de winnaars. Mocht je een keer een vraag missen, vrees dan niet! Na verschijning van een nieuwe vraag blijven de eerdere vragen toegankelijk en dus kan je te allen tijde ontbrekende woorden terugvinden. Succes met de puzzeltocht!

Deze online quiz is afgelopen!

De vragen:
Vraag 1a
Vraag 1b
Insturen oplossing 1 (Winnaar oplossing 1: Frank Thuijs uit Voorburg)
Vraag 2a
Vraag 2b
Insturen oplossing 2 (Winnaar oplossing 2: Andri van der Doelen uit Hellevoetsluis)
Vraag 3a
Vraag 3b
Insturen oplossing 3 (Winnaar oplossing 3: JP van Wunnik uit Delft)
Vraag 4a
Vraag 4b
Insturen oplossing 4 (Winnaar oplossing 4: Bart Schroen uit Rotterdam)
Vraag 5a
Vraag 5b
Insturen oplossing 5 (Winnaar oplossing 5: Eva van Lagen uit Lunteren)

Insturen eindoplossing (Winnaar: Benny Punt uit De Lutte)

Naar de hoofdprijs van HTC

Naar de tweedagsprijs van Acronis

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik tel in deze periode maar 9 werkdagen.

Heel scherp opgemerkt, tweede paasdag 13 april is een officiele feestdag....

@Wim:

Inderdaad scherp opgemerkt. In dit geval zal er ook een vraag op tweede paasdag verschijnen. Het inzenden van het antwoord voor de tweedagsprijs zal met 1 dag verlengd worden.

Vraag 1a is een open vraag die in complete volzinnen of korte woorden beantwoord kan worden. Sterker nog de vraag is zo open dat er een behoorlijk aantal antwoord als goed zijnde aangemerkt kunnen worden, maar ik neem aan dat er maar een antwoord goed is?

Daarnaast zie ik de link naar het vinden van een woord niet aangezien er zoveel varianten mogelijk zijn.

@Motrax:

Met alleen het gebruik van je hersenen zijn er inderdaad veel oplossingen mogelijk. Tip: Lees de vraag goed en ga met specifieke woorden uit de vraag zoeken op onze website. Dan vind je vanzelf een artikel waaruit de vraag gedestilleerd is. In deze tekst is de handeling waaruit de vraag is voortgekomen verwoord. In deze zin kan je dus het werkwoord vinden wat we in dit geval bedoelen. Kom kom, puzzelen betekent wel dat er gezocht moet worden! Zodra je de antwoorden van 1a en 1b hebt gevonden, dan zal je vanzelf op het spreekwoord of gezegde komen die we in dit geval zoeken. Dit spreekwoord of gezegde kan je via het invulformulier naar de redactie sturen, mits je natuurlijk Acronis True Image Home 2009 wilt winnen. Succes!

Waarom staat banner voor prijsvraag nog op de site, terwijl termijn verstreken is?

@Peer

Het klopt dat de banner er nog staat. Er verschijnen geen nieuwe vragen meer, maar de eindoplossing kan nog steeds worden ingestuurd. Aanstaande maandag (27 april 2009) gaan we om 12.00 uur de hoofdprijswinnaar trekken. Iedereen kan dus nog meedingen naar de HTC-smartphone! Daarna zal ook de banner van de website verdwenen zijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-03T15:00:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.