Blackberry kampt opnieuw met internetstoring

Dit artikel delen:
Storing

Blackberry-toestellen kampen voor de tweede dag op rij met mail- en internetproblemen. De storing van 10 oktober 2011 was rond middernacht verholpen, maar een dag later kampt leverancier Research in Motion (RIM) opnieuw met problemen. Op sociale media wordt geklaagd dat Blackberry-diensten, waaronder Blackberry Messenger voor het pingen, niet werken. Of het probleem wederom te maken heeft met een crashende server in het datacenter in Engeland, is niet bekend. In Nederland lijken alleen klanten van T-Mobile en Vodafone problemen te hebben.

Op de website van Blackberry-maker RIM is het al dagen stil. Er worden persberichten vrijgegeven over nieuwe Blackberry-toestellen in Taiwan en een nieuwe manier om bestanden te delen via de mobieltjes, maar er wordt gezwegen over de storingen in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (emea). Op het officiële Twitter-account van de Blackberry-klantenservice werd rond drie uur het bericht verspreid dat 'in sommige gebieden vertraging in bericht- en internetsurfdiensten is. Wij werken eraan de normale service zo snel mogelijk weer in orde te maken.' Hoe lang het zal duren voor de storing is opgelost, is onbekend.

Crash in serverpark

Blackberry heeft nog geen officieel statement naar buiten gebracht, waardoor de woordvoerder in Nederland geen uitspraken kan doen over deze tweede storing. Op 10 oktober 2011 was er een servercrash in het datacenter van RIM in Slough, nabij Londen. Waarom deze crash zulke grote gevolgen had, is onbekend. Er gaan geruchten dat de storing tot 22 oktober 2011 blijft voortzetten en er alleen van 0.30 tot 12.30 uur verbinding is, maar Computable heeft dit niet bevestigd kunnen krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb net me BB en dat dit! Ik weet jullie kunnen er misschien niks aan doen! maar ik wordt er wel een beetje GEK van! Denk ik ff te PINGEN doe die het NIET!!

Ik hoop toch van niet dat het onderste klopt, want dan eis ik een schadevergoeding.

In Nederland lijken alleen klanten van T-Mobile en Vodafone problemen te hebben.

Zelf zit ik bij Hi en heb dezelfde problemen! Hopen dat het snel verholpen is...

Ook KPN (Hi) heeft vandaag weer storing op de Blackberry's!

Ik zit bij HI en heb er ook last van!

Ik wil even een reactie hier op geven.
Nu kunnen de mensen niet pingen en op internet
maar we betalen hier wel voor.

Nou, niet alleen T-mobile en Vodafone, ook KPN ligt eruit! :(
Heb er sterk de balen van!!

Heb men bb niet eens een maand en dan krijg ik dit voor shit!
Ik kon beter voor iPhone kiezen want die hebben geen storing:@

@imane
Ook onzin als het bij Apple was geweest en je had iPhone, dan had je Blackberry gekozen?


On: ik zit zelf bij Hi. Gisterochtend weer paar uur kunnen pingen en om half 12 was de verbinding weer weg. Wel kan ik af en toe op internet.

Het werkt nog niet!

Ik zit bij Hi ik heb er ook last van , Ik vind dat iedereen recht heeft op de dagen hoellang de storing nog duurt de dagen daarna iedereen gratis mag sms'en!!

Ik heb mijn telefoon ook net zes weken, nou wat een fun heb je dan met zn bedrijf. Een miljoenen bedrijf dat z'n rotzooi nog niet eens goed voor elkaar heeft.
Heb je er ook nog een abonnement op en Vodafone kan er ook niks aan doen wel rotzooi kopen van z'n bedrijf, maar er verder niet garant voor staan.

Ik ben echt het type dat wel zonder ping kan, maar wat dus het vervelende is aan deze situatie: al mijn beltegoed is op, terwijl normaal ik 1 a 2 maanden kan doen met 8 euro beltegoed. Kan ik de kosten, die ik heb gemaakt, tijdens de BlackBerry storing, laten declareren? Want m'n internet doet 't niet, maar toch betaal ik ervoor.
Kan iemand antwoorden op mijn vraag?
Met vriendelijke groet

Pingende vrouwtjes; kunnen jullie dit soort opmerkingen liever op je hyves paginaatjes zetten? Het is hier geen mutsenforum.

kpn ligt er ook uit!! zwaar kberoerd dit alles (schadevergoeding?!)

ik heb hi en heb ook problemen.. ik baal er flink van, kan best zonder internet op mijn telefoon, maar ik betaal er wel gewoon voor, vind het zonde als ik dadelijk een tijdje betaal voor een service waar ik geen of beperkt gebruik van kan maken.

ik heb van vodafone een sms gahad dat de storing tot 22 oktober duurt. vreemd dat ze dit al van te voren kunnen melden. de grootste miskoop van de eeuw die bb. elke keer heb ik er problemen mee

ik vind dit echt onzin!! in deze tijd dat je niet kan pingen vind ik dat je gratis mag smsen want, ik betaal wel gewoon voor een maand lang internet!!!!!!!!!!!

@Jenny:

Zelf zit ik ook bij Vodafone, alleen heb ik die sms niet ontvangen. Vreemd, wanneer heb je deze gehad dan als ik vragen mag? En vanaf welk telefoonnummer?

Ik heb KPN, en niks doet het bij mij. Hoelang gaat dat ongeveer duren die storing ?

ja moet eigelijk niet kunne dit.. maar altijd positief blijve, lekker rust aan me kop afgelope dagen!

ik betaal per maand voor mijn internet bundel, en ik vind gewoon dat ik mijn geld terug hoor te krijgen, of dat ze ons maand gratis internet geven of iets, want dit vond ik zonde van mijn geld!

@redactie computable:

Gezien het aantal reacties op het uitvallen van het blackberry netwerk, maar vooral het niveau van de reacties, rijst bij mij toch echt de vraag of dit het niveau is wat de computable aan wil bieden aan haar lezers.

Het lijkt momenteel meer op een klaagmuur voor BB bezitters, dan op een vakinhoudelijk forum.

Wanneer ik dit alles lees, vraag ik me echt af in hoeverre ik de fora en lezers van computable nog serieus moet nemen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-11T16:36:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.