Alcatel-Lucent bouwt IP-spraaknetwerk DSM

Dit artikel delen:

Alcatel-Lucent vervangt het wereldwijde spraaknetwerk van DSM. Het heeft hiervoor een vierjarig contract met het chemieconcern gesloten. De telecomdienstverlener legt een ip-netwerk aan.

De vervanging van het wereldwijde spraaknetwerk door een ip-netwerk van Alcatel-Lucent moet de kosten van het interne telefoonverkeer terugdringen. DSM wil echter niet aangeven hoe groot deze kostenbesparing is. Het chemieconcern denkt te kunnen profiteren van een model waarbij het bedrijf per gebruiker betaalt. Ook is de oplossing van Alcatel-Lucent energiezuinig, aldus DSM.

Daarnaast verwacht DSM te kunnen profiteren van de standaardisatie die het nieuwe ip-netwerk met zich meebrengt. Vestigingen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika delen voortaan gemeenschappelijke interfaces en functionaliteit ('unified communications'). Deze opzet moet ook de interne en externe communicatiemogelijkheden verbeteren.

China

Verder hebben beide partijen afspraken gemaakt over de geleidelijke invoering van geavanceerde ip-applicaties. Ook komt er een centrale helpdesk met ondersteuning in de belangrijkste talen, waaronder mogelijk het Mandarijn. DSM beschikt over een nieuwe China-campus in Sjanghai. Die maakt al gebruik van de nieuwe spraakoplossing.

Alcatel-Lucent levert DSM zijn Omni PCX Enterprise-telefooncentrale, de Genesys Enterprise Telephony Software en beheerdiensten. Een belangrijke voorwaarde voor DSM om te kiezen voor de hardware en software van Alcatel-Lucent is de compabiliteit met de Microsoft Office Communication Server (OCS). De telefoniesoftware van de telecomleverancier biedt brede functionaliteit voor OCS op switchplatforms van ruim honderd verschillende leveranciers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-21T16:17:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.