Topman BT stapt op na teleurstellende groei

Dit artikel delen:

BT Global Services heeft vanaf eind oktober een nieuwe algemeen directeur. Hanif Lalani vervangt François Barrault, die slechts anderhalf jaar bij de dienstverleningstak van telecombedrijf BT aan het roer stond. Zijn vertrek houdt waarschijnlijk verband met de achterblijvende winstgroei.

François Barrault is opgestapt als algemeen directeur van BT Global Services. Hij zat nog maar anderhalf jaar op deze functie. Hij stapt ook uit de raad van commissarissen van moederbedrijf BT Group. De Fransman wordt opgevolgd door Hanif Lalani, die sinds 2005 financieel directeur van de BT Group was. Voor die functie wordt nog een nieuwe persoon gezocht.

Barrault gaf vanaf april 2007 leiding aan de dienstverleningstak van telecomconcern BT. Analist Richard Mahony van Ovum vermoedt dat zijn snelle vertrek te maken heeft met de tegenvallende bedrijfsresultaten van zijn bedrijfsonderdeel. De geprognosticeerde brutowinst van dit jaar groeit volgens hem tussen de zeven en acht procent, terwijl moederbedrijf BT Group een winst van minimaal vijftien procent voorzag. Mahony denkt dat hierdoor spanningen ontstonden tussen Barrault en Ian Livingstone die leiding geeft aan BT Group.

Besparingen en marges

De tegenvallende winstgroei bij BT Global Services komt waarschijnlijk door kostenbesparingen die meer tijd in beslag nemen dan gepland. Kosten worden bespaard door tien procent van de medewerkers te ontslaan en door de efficiëntere inrichting van bedrijfsprocessen. Bovendien zijn de bedrijfsmarges van activiteiten op het gebied van managed services de afgelopen tijd steeds kleiner geworden. Zeker bij grote nieuwe klanten doet de leverancier flinke concessies aan de marges, aldus Mahony van Ovum.

BT Global Service is een van de vier hoofdpijlers van de BT Group. De andere drie zijn BT Retail, BT Wholesale en Openreach. Afgelopen boekjaar boekte de groep als geheel een omzet van 20,7 miljard pond en een brutowinst van ruim 2,5 miljard pond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-31T17:25:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.