Verlies bij Global Services drukt winst BT

Dit artikel delen:

Telecomonderneming BT boekte het eerste halfjaar van 2008 een winst van 1,7 miljard euro. Dat had veel meer kunnen zijn als de dienstentak BT Global Services beter had gepresteerd. Dat onderdeel zag zijn winst van 17 miljoen euro verdampen en sloot het halfjaar af met een verlies van 47 miljoen.

Telecomreus BT ondervindt problemen met zijn dienstentak BT Global Services. Het bedrijfsonderdeel boekte in het eerste halfjaar van 2008 een nettoverlies van (omgerekend) ruim 47 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een bescheiden winst van 17 miljoen euro geboekt. Ook de brutowinst van de divisie daalde het eerste halfjaar van 2008 fors, met maar liefst 36 procent. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de onderneming.

"Drie van de vier bedrijfsonderdelen presteren op of boven hun doelstelling, maar de winstgevendheid van BT Global Services is gewoon niet goed genoeg. We doen er alles aan om zaken op orde te stellen", vertelt algemeen directeur Ian Livingstone. Volgens hem is er voldoende vraag naar de diensten van het bedrijfsonderdeel en stijgt de omzet. "We moeten alleen de omzet vertalen in betere winstgevendheid."

Cashcows

Het gehele BT-concern leed in het eerste halfjaar van 2008 weliswaar onder de slechte prestaties van de dienstentak Global Services, maar bleef ruim in de zwarte cijfers. De onderneming boekte in die periode een brutowinst van omgerekend ruim 1,7 miljard euro bij een omzet van ruim 6,4 miljard euro. De winst was daarmee een procent lager dan een jaar geleden, maar de omzet was vier procent hoger.

De nettowinstcijfers van BT Retail en BT Openreach, de twee cashcows van het telecombedrijf die voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk actief zijn, groeiden met respectievelijk 16,7 en 0,8 procent. De vierde peiler van het concern, BT Wholesale, sloot het eerste halfjaar van 2008 af met een winst van omgerekend 365 miljoen euro, drie procent minder dan een jaar eerder.

De slechte prestaties van dienstentak Global Services leidde eind oktober 2008 tot het vertrek van topman François Barrault. Hij werd toen vervangen door Hanif Lalani, die sinds 2005 financieel directeur van de BT Group was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-13T10:49:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.