Cisco vervangt Nortel op Londense Olympiade

Dit artikel delen:

Nortel is niet langer de officiële netwerkleverancier van de Olympische Spelen in Londen in 2012. Het organiserende comité gaat liever in zee met concurrent Cisco. Het besluit om Nortel te vervangen heeft te maken met de aangekondigde verkoop van delen van de netwerkleverancier. Enkelen daarvan maakten onderdeel uit van de samenwerking met het Olympisch comité.

'De technologie van de Spelen vergt een enorme organisatie met een vaste deadline', licht een woordvoerder van het organiserend comité toe. Zijn organisatie vindt het daarom noodzakelijk dat de bouw van de gehele netwerkinfrastructuur wordt ondergebracht bij één enkele leverancier. 'Als gevolg daarvan hebben we in overleg besloten de lopende overeenkomst te ontbinden.'

Algemeen directeur Paul Deighton benadrukt dat het besluit in goed overleg met Nortel tot stand is gekomen. 'Het zegt niets over hun capaciteiten. Het gaat alleen om onze vaste deadlines.' Hij heeft er vertrouwen in dat zijn organisatie samen met Cisco de meest 'connected' Spelen ooit zullen organiseren. Cisco kan per direct aan de slag met de voorbereidingen voor de spelen in Londen.

Coördinatie

De ict achter die spelen wordt, net als de vijf voorgaande zomer- en winterspelen, grotendeels gecoördineerd door dienstverlener Atos Origin. De automatiseerder moet wel samenwerken met technologiepartners die het zelf niet mag uitzoeken. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de lokale organisatie trekken eigenhandig partijen aan, die wel onder de leiding van Atos Origin moeten werken.

Voor de Olympische winterspelen in het Canadese Vancouver (2010) blijft Nortel wel ingeschakeld als netwerkleverancier. In tegenstelling tot de spelen van Londen, biedt de leverancier zijn diensten  in Vancouver aan zonder aanvullende financiële bijdrage ('tier 2 partner').

Klaar voor verkoop

Nortel verkeert sinds begin 2009 in surseance van betaling en probeert zijn divisies klaar te stomen voor verkoop. Half juni 2009 werd bekend dat het Canadese bedrijf zijn cdma- en lte-activiteiten verkoopt aan branchegenoot Nokia Siemens Networks. Een andere grote divisie, Enterprise Solutions die telefoonsystemen levert aan zakelijke klanten, hoopt Nortel binnenkort te verkopen aan Avaya.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-15T14:46:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.