Cisco koopt videocommunicatiebedrijf Tandberg

Dit artikel delen:

Netwerkfabrikant Cisco heeft een bod van ongeveer drie miljard dollar uitgebracht op de Noorse videocommunicatieleverancier Tandberg. Dat bedrijf biedt ondermeer producten voor telepresence en videocommunicatie. Met de overname mikt Cisco op een uitbreiding van zijn portfolio van producten voor onderlinge samenwerking (collaboration) en een snellere invoering van dergelijke producten op de markt.

Cisco heeft collaboration al langere tijd als speerpunt van zijn strategie. Door zijn producten probeert de leverancier de onderlinge samenwerking, kennisuitwisseling en productiviteit van organisaties te verbeteren. Tandberg levert hoogwaardige hardware- en softwareoplossingen voor telepresence en videoconferencing en kan een belangrijke bijdrage leveren aan de uitwerking van Cisco's strategie.

De overname moet nog worden goedgekeurd door onder andere de Amerikaanse autoriteiten. Cisco verwacht dat de deal in de eerste helft van 2010 wordt afgerond. Het is de bedoeling dat de activiteiten van Tandberg worden ondergebracht in Cisco's nieuwe bedrijfsonderdeel Telepresence Technology Group. Die komt onder leiding van Tandbergs huidige Fredrik Halvorsen.

Telepresence

Met telepresence kunnen gebruikers videovergaderingen opzetten met mensen die zich elders, maar in een vergelijkbare ruimte, bevinden. De videotechnologie toont de deelnemers alsof ze aan dezelfde vergadertafel zitten.

Tandberg heeft twee hoofdkantoren, één in de Noorse hoofdstad Oslo en één in New York. In 2008 boekte het bedrijf een nettowinst van bijna 141 miljoen dollar bij een omzet van bijna 809 miljoen dollar. Er werken ongeveer 1500 mensen. In Nederland heeft het bedrijf een verkoopkantoor in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-01T10:02:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.