Flevoland breidt glasvezelnet met 160 km uit

Provincie Flevoland en het Waterschap Zuiderzeeland laten een nieuw zakelijk glasvezelnetwerk aanleggen. Met de aanleg van dit netwerk, met een totale lengte van 160 kilometer, kunnen vrijwel alle plaatsen in Flevoland met het glasvezelnet verbonden worden. First Mile Ventures (FMV), een zusterbedrijf van Unet, aanbieder van informatie- en communicatiediensten via breedbandverbindingen, heeft hiervoor een contract met de provincie afgesloten.

Naast de aanleg van het glasvezelnetwerk zullen ook de bruggen en sluizen in de provincie aangesloten worden voor bediening op afstand. De totale kosten voor de bediening op afstand en de aanleg van het glasvezelnetwerk worden geraamd op tien miljoen euro. Het glasvezelproject moet gereed zijn op 1 oktober 2011. Het brug- en sluisbedieningsproject moet in januari 2014 afgerond zijn.

Walibi en Dolfinarium

In Flevoland zijn momenteel alleen Almere en Lelystad voorzien van glasvezelkabel. Het contract voorziet in de aanleg van een aanvullend glasvezelnetwerk in een periode van negen maanden. Ook zorgt FMV voor de aansluiting van onder meer Walibi en het Dolfinarium op het glasvezelnet. Het netwerk blijft in handen van FMV en zusterbedrijf Unet gaat ook internetdiensten via dit netwerk verzorgen. Het netwerk staat tevens open voor andere dienstenleveranciers.

Naast het economische belang kan de provincie via dit netwerk de sluizen en bruggen op afstand gaan bedienen. Dat zal naar verwachting op termijn een structurele besparing van 300.000 euro op jaarbasis opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ditzelfde artikel wordt ook in andere media geplaatst. Maar hier worden weer twee HEEL VERSCHILLENDE zaken op een grote glasvezelhoop gegooid.

http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/77475/in-2014-glasvezel-in-heel-flevoland

Dit artikel gaat over de aanleg van een glasvezelnetwerk door de Provinice en het Waterschap ten behoeve van hun eigen organisatie!
M.a.w. voor zakelijke/overheids doeleinden. Dit is een FttI (Fiber to the Institute) project.

Dit heeft niets van doen met de consument! (jij en ik!). Sinds kort zijn we een burgerinitiatief gestart in Lelystad om de provinciehoofdstad nu eens eindelijk ook van glasvezel te laten voorzien.
Wat wij voor ogen hebben is een FttH (Fiber to the Home) project.

Het zou zo jammer zijn van ons burgerinitiatief dat door dit soort foutieve berichtgeving bij de consument een verkeerde indruk wordt achtergelaten en dat men denkt, "oh, de provincie regelt het wel" Want dat is pertinent NIET het geval! De consument, de ZZP-er, de thuiswerker, de kleine zelfstandige, de MKB-er heeft hier niks aan!.

Voor meer info van het burgerinitiatief:
www.lelystadwilglasvezel.nl

Sluit ik me helemaal bij aan, maar dan vanuit het oogpunt van Almere. Wordt al 10 jaar over gesproken maar zie er helaas nog weinig van terug. Zie overigens wel allerlei graafacties van andere nutsdiensten voorbij komen. Het slim combineren en regiseren van deze kostbare graafacties blijkt nog steeds niet mogelijk. Laat staan als je een beetje achteraf woont. Draai zelf als ICT dienstverlener dus al jaren op het smalste KPN DSL'tje denkbaar.

Dan rest mij verder niets dan subtiel op te merken dat ik in Dronten al sinds een krap jaar op een 50/50 Mb glasvezel mag werken.

Dit netwerk is open voor bedrijven en particulieren (Solcon)

www.netshapers.nl

@Ashley Pietersen, Dan was je wel in een hele lange en diepe winterslaap. Inmiddels ligt heel Almere onder het glas (ftth, ftti, fttb) en daarop zijn verschillende providers actief. Pick one!

Niet in winterslaap Gerard, maar mischien wel een beetje teleurgesteld door de snelheid van de uitrol. Daarbij is opmerking "heel Almere" feitelijk onjuist. De betreffende roadmap van de gefaseerde uitrol is en blijft voor mij een mysterie, zelfs na 10 jaar na het advies van de toenmalige wethouder die mij adviseerde glasvezel met "enig geduld" af te wachten. Maar mischien komen wij als buurt wel helemaal niet aan de beurt, net zoals met de kabel. Op dit moment behelst mijn KPN verbinding niet meer dan 3 mb/s up en 600kb/s down, Hoe we daar ooit triple-play diensten over gaan krijgen is een mij nog een raadsel. Of ben ik als inwoner van Almere inmiddels afgeschreven? Kortom, prijs jezelf maar gelukkig met je glasvezel en gun de sukkels die het nog niet hebben zo nu en dan een narrig bericht en een beetje extra snelheid. Fijne kerstdagen gewenst.

Voor particuliere gebruikers buiten het gebied is het veelal mogelijk door middel van een draadloze verbinding aan de glasvezel te koppelen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-23T10:08:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.