Traag Cisco moet vertrouwen terugwinnen

Dit artikel delen:

John Chambers, ceo van Cisco, heeft in een interne email aangekondigd dat zijn bedrijf moet veranderen. Chambers schrijft aan zijn werknemers dat Cisco veel te langzaam in zijn besluitvorming en uitvoering is. Daardoor heeft de netwerkgigant het vertrouwen verloren van aandeelhouders, analisten en eigen werknemers.

Chambers schrijft in een tamelijk lange email van bijna 1500 woorden, die op Cisco's Platform blog valt te lezen, dat de netwerkgigant door allerlei oorzaken, zoals langzame besluitvorming en uitvoering, vertrouwen heeft verloren. Het aandeel van Cisco is het laatste jaar zo'n 33 procent gezakt en investeerders zijn teleurgesteld in de cijfers van de laatste twee kwartalen. Zo rapporteerde Cisco het laatste jaar minder winst.  Verder wordt minder omzet gehaald met de verkoop van switches. Terwijl concurrenten, zoals HP, wel meer switches weten te verkopen.

Onacceptabel

 Volgens Chambers, die het netwerkbedrijf sinds 1995 leidt, voert Cisco een goede strategie maar schort het aan de uitvoering daarvan. ‘We zijn veel te langzaam geweest in het maken van beslissingen. We hebben te maken met verrassingen die we niet zagen aankomen. We hebben het vertrouwen bij onze klanten en aandeelhouders op het gebied van uitvoering verloren. Dat is onacceptabel en dat gaan we aanpakken.'

Chambers benadrukt in de email dat zijn bedrijf goede producten heeft voor datacenters, samenwerkingsoplossingen en video. ‘Het komt er nu op neer dat Cisco dat vertrouwen moet terugwinnen. Het is weer tijd voor focus', zo schrijft hij in zijn email.

Switches

Chambers meldt verder dat hij de komende weken een aantal doelgerichte acties gaat uitvoeren om Cisco weer op het goede spoor te krijgen. Daarbij worden ‘harde beslissingen' genomen, maar hoe 'hard' is nog niet duidelijk. De topman belooft dat de acties in zijn organisatie en portfolio met precisie worden uitgevoerd. Hij schrijft onder andere dat Cisco de sterkste speler moet worden op het gebied van switches. De verkoop van core switches is goed voor ongeveer 45 procent van Cisco's omzet.

Analisten verwachten dat Chambers wijzingen gaat doorvoeren op managementniveau. Verder zal Cisco volgens analisten meer budget vrijmaken voor marketing en verkoop van core routers, switches, datacenterproducten, en video- en samenwerkingsoplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-07T08:09:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.