Duizend managers moeten veld ruimen

Cisco ontslaat 6500 werknemers

Dit artikel delen:
Ontslag

Netwerkleverancier Cisco neemt afscheid van 6500 werknemers, onder wie duizend managers. De reorganisatie kost 1,3 miljard dollar. 4400 werknemers worden ontslagen en 2100 werknemers gaan vroegtijdig met pensioen. Zij nemen deel aan Cisco's Voluntary Enhanced Early Retirement Program. De ontslagen vallen in Noord-Amerika, Canada en andere landen waar Cisco actief is.

Het is nog niet bekend hoeveel ontslagen in Nederland vallen. In de eerste week van augustus, aan het begin van Cisco's nieuwe fiscale jaar 2012, vallen de eerste ontslagen. Alle overige ontslagen vallen dan in de rest van het kalenderjaar 2011. Verder worden vijfduizend werknemers die werken in een fabriek van Cisco in Mexico overgenomen door het Chinese Foxconn.

Eerder werd gesuggereerd dat Cisco ongeveer tienduizend banen wilde schrappen. Cisco-ceo John Chambers zou tijdens de presentatie van de vierdekwartaalcijfers in augustus 2011 het één en ander toelichten, maar heeft nu al in een persbericht meer details over de ontslagen gegeven.

HP, Juniper, F5 en Huawei

Cisco neemt  in totaal afscheid van 11.500 werknemers, zo'n 16 procent van het totale personeelsbestand. Ceo John Chambers wil met de reorganisatie zijn bedrijf minder bureaucratisch maken, daarom moeten ook bijna duizend managers weg. Zo hoopt Cisco sterker te staan tegen steeds meer concurrenten zoals HP, Juniper, F5 Networks en Huawei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-19T11:34:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.