Pink Elephant keert terug in Nederland

Ict-dienstverlener Pink Elephant keert terug op de Nederlandse markt. Het bedrijf wordt nieuw leven ingeblazen door Willem Middelburg, oprichter van Pink Elephant in de jaren tachtig.

Ict-dienstverlener Pink Elephant keert terug. Willem Middelburg, oprichter van Pink Elephant in de jaren tachtig, heeft het bedrijf samen met mede-investeerder en nieuwbenoemd directeur Herman Dooren nieuw leven ingeblazen. Na verschillende overnames en fusies verdween het bedrijf in 2000 van de Nederlandse markt.

In 1993 werd het bedrijf overgenomen door Roccade (PinkRoccade). Dat bedrijf ging in 2004 op in Getronics (GetronicsPinkRoccade). In 2007 is Getronics overgenomen door KPN. De merkrechten van Pink Elephant (intellectueel eigendom, logo en naam) kwamen na de overname door KPN in handen van het Canadese Pink Elephant. Daarnaast is het bedrijf nog actief in Engeland en Zuid-Afrika. Willem Middelburg heeft met Canadezen overeenstemming bereikt over het gebruik van de bedrijfsnaam in Nederland.

Goede naam

Pink Elephant Nederland wil voortborduren op de goede naam en staat van dienst van het vroegere bedrijf. Herman Dooren: "De belangrijkste reden om Pink Elephant opnieuw in de Nederlandse markt te zetten, is niet alleen het label en de vlag, maar vooral de mensen. ‘Pinkers' onderscheiden zich van andere bedrijven door hun praktische kennis van techniek en processen. We willen de beste zijn in ons vakgebied: ict-service management. We ondersteunen klanten met het beheren van hun ict-infrastructuren en het uitvoeren van complexe ict-projecten. We kijken daarbij vooral naar nieuwe ontwikkelingen zoals soa  en virtualisatie."

Personeelsbestand

Pink Elephant heeft inmiddels acht mensen in dienst. Dat aantal medewerkers moet voor het einde van dit jaar zijn gegroeid tot ongeveer veertig. Op de vraag of het nieuwe Pink Elephant medewerkers gaat overnemen van de voormalige Pink-onderdelen bij KPN, reageert Dooren: "Dat is nog niet gebeurd. We zijn namelijk terughoudend met het aannemen van die mensen, omdat dat gevoelig ligt. Ik ken veel mensen in het management van Getronics omdat die eerder bij Pink Elephant werkten."

Het nieuwe Pink Elephant is gevestigd in Driebergen-Rijsenburg. Grootste klanten zijn ING en BAM-groep. Die opdrachtgevers komen voort uit het klantenbestand van Ideas to Interconnect, een management- en consultancybedrijf van Dooren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waar kan ik meer vinden over het nieuwe Pink Elephant? Weet iemand dat? Mijn oom heeft er vroeger gewerkt en die heeft het er nu nog over. Zelf ben ik einde van het jaar klaar met mijn studie IT management op INHOLLAND.

www.pinkelephant.nu/nl

Pink Elephant, leuk dat jullie er weer zijn, veel succes!!!

Goed dat Pink weer terug is. Dat het maar net zo'n leuk bedrijf mag worden als destijds. Veel Succes!!

Dit is een leuk bericht! Heel veel succes. Deze wens is gedaan door Henk en Elly Dullaart. We hopen dat de heer Willem Middelburg onze namen nog weet. Het stamt uit de Delftse Soos periode! We hebben destijds een prachtig feest gevierd in de Soos met "Pink". Ook de weddenschap uit die tijd vergeten wij nooit meer! Wonen tegenwoordig in Friesland. Heel veel groetjes voor Willem en echtgenote Ria. Zitten de zoons al in het bedrijf?
Groetjes Elly en Henk

Welcome back! Een aanwinst voor het vakgebied van ict-management.

Goed dat Pink Elephant terug is. Het was een leuk bedrijf en wat ik nu van het nieuwe Pink Elephant ziet er veelbelovend uit. Goede toon op hun website.
Succes!!

Misschien kunnen ze net als Ben (telecom) alle reclamecampagnes van enkele jaren geleden weer afstoffen en net doen alsof ze niet weg zijn geweest.

Gefeliciteerd met deze come-back. Een welkome aanvulling in ICT service management land.

wat super dat jullie er weer zijn!
Pink Elephant- Return of the experts!
Veel succes!

Willem cs. veel succes! Goed dat er weer een leukste bedrijf is om voor te werken.

Heej goede zaak!

Wanneer wordt ook DataProces weer nieuw leven in geblazen?

Uitstekende move. Ook voor toekomstige medewerkers. Hun nieuwe fieldmanager schijnt een kanjer te zijn.

Als nummer 15 op de loonlijst gekomen en hoop nog vele jaren voor dit leukste bedrijf te werken.

Dacht ik dat de 'poepkar' van de ict eindelijk uit zijn lijden was verlost... lees ik dit artikel. Weer opnieuw dat ITIL- en Prince-gezeik.

Mooi dat Pink Elephant terugkeert. Heb wel interesse in een HR-functie binnen P.E.

Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-09T16:02:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.