T-Systems sluit CAO-akkoord met bonden

Dit artikel delen:

De cao-onderhandelingen bij ict-dienstverlener T-Systems zijn succesvol afgerond. De werknemers krijgen een collectieve loonsverhoging van 3,5 procent, eventueel vermeerderd met prestatiegerelateerde beloningen.

Medewerkers van T-Systems krijgen een ‘keurige collectieve loonsverhoging van 3,5 procent', meldt Maurice Limmen van Dienstenbond CNV aan Computable. De verhoging gaat met terugwerkende kracht in per 1 april 2008 en geldt voor al het personeel van de ict-dienstverlener. Eventuele prestatiegerelateerde beloningen komen er nog boven op. Volgens Limmen is het cao-akkoord van invloed op iets minder dan vijfhonderd werknemers van de ict-dienstverlener.

Welkom akkoord

De landelijk bestuurder is erg te spreken met het behaalde resultaat. Limmen: "Het is een welkom akkoord en een bevestiging van wat er allemaal kan." Het akkoord komt na maandenlange onderhandelingen met de werkgever. Een belangrijke eis van de werkgever, herziening van de beloningssystematiek naar een met een minder collectief karakter, moest het bedrijf uiteindelijk laten varen. "Het belangrijkste is dat de koopkracht meer dan behouden blijft voor de medewerkers." De andere eisen worden volgens Limmen volgend jaar verder besproken.

Naast de collectieve loonsverhoging spraken bonden en werkgever af dat ook in het tweede jaar van iemands ziektewet het salaris 100 procent wordt doorbetaald. "Dat is in lijn met het sociaal akkoord dat de regering vorig jaar sloot", legt Limmen uit. Bovendien heeft T-Systems de intentie uitgesproken om stageplaatsen te creëren voor mensen met een mbo-niveau. Die hebben volgens de vakbondsman grote moeite met het vinden van een geschikte baan in de sector.

Het cao-akkoord komt op een moment dat bij Atos Origin, een andere ict-dienstverlener, een staking wordt voorbereid. Dat wordt de eerste echte staking ooit in de Nederlandse ict-sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Potverdriedubbeltjes! Die drie en een half procent lijkt aardig marktconform te worden Atos!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-17T16:05:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.