Robeco beëindigt contract met Ordina voortijdig

Dit artikel delen:
Budget geld planning

Robeco Direct zegt zijn uitbestedingscontract met automatiseerder Ordina op. De bedrijven konden het niet eens worden over de te gebruiken software en de timing van de migratie.

Vermogensbeheerder Robeco Direct heeft besloten de lopende uitbestedingsovereenkomst met ict-dienstverlener Ordina voortijdig op te zeggen. Het tienjarige contract werd getekend in februari 2007 en betrof de uitbesteding van alle backofficeprocessen voor sparen en beleggen. Zo deed Ordina de verwerking en afhandeling van aandelentransacties. Het contract had voor de automatiseerder een waarde van 85 miljoen euro.

Aanleiding voor de voortijdige beëindiging is een verschil van inzicht over het te gebruiken computersysteem waarop de backofficeprocessen verwerkt zouden worden. De bedrijven konden het niet eens worden over de software en de migratiedatum. Ze overleggen nu over de gevolgen en afwikkeling van de contractbeëindiging.

Terug naar Robeco

Robeco Direct gaat de uitbestede werkzaamheden weer in eigen hand nemen, al is niet bekend wanneer dit gebeurt. De ongeveer veertig medewerkers die bij het aangaan van het contract verhuisden van de vermogensbeheerder naar Ordina, zullen waarschijnlijk weer door Robeco Direct in dienst worden genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-18T13:49:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.